Almanya Başbakanı Scholz Suriye lideri Şara ile görüştü
Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Suriye Devlet Başkanı Ahmed Şara ile görüştü
08.02.2025 15:46:00
Haber Merkezi
Haber Merkezi
![Almanya Başbakanı Scholz Suriye lideri Şara ile görüştü](resimler/haberler/28/almanya-basbakani-scholz-suriye-lideri-sara-ile-gorustu-H1557343-11.webp)
![](temalar/resimler/bos.gif)
![Almanya Başbakanı Scholz Suriye lideri Şara ile görüştü](resimler/haberler/28/almanya-basbakani-scholz-suriye-lideri-sara-ile-gorustu-H1557343-12.webp)
![](temalar/resimler/bos.gif)
![](temalar/resimler/bos.gif)
Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Suriye Devlet Başkanı Ahmed Şara ile görüştü. Alman hükümet sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre Scholz, Ahmed Şara ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirerek Almanya'nın ülkenin yeniden inşasını desteklemeye hazır olduğu konusunda güvence verdi. Sözcü tarafından yapılan açıklamada, Scholz'un Cuma günü bir saat süren telefon görüşmesinde Suriye halkını Esed rejiminin hükümranlığına son verme başarısından dolayı kutladığı ve Suriye'nin tüm Suriyelilerin katılımına izin veren, hak ve koruma sağlayan kapsayıcı bir siyasi sürece olan ihtiyacı konusunda Ahmed Şara ile hemfikir olduğu" belirtildi. Sözcü, Başbakan'ın görüşmede, "terörle mücadelenin Suriye, bölge ve dünya çapında güvenlik için süregelen öneminin altını çizdiğini" ifade etti. Suriye Devlet Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada da Scholz'un Şara'yı "devlet başkanlığı görevi sebebiyle tebrik ettiği" ve "Esed rejiminin devrilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdiği" ifade edildi.
Açıklamaya göre Şara ise Scholaz'a "Suriye halkına destek verdikleri ve son yıllarda Suriyeli mültecileri kabul ettikleri için" teşekkür etti.
Açıklamaya göre Şara ise Scholaz'a "Suriye halkına destek verdikleri ve son yıllarda Suriyeli mültecileri kabul ettikleri için" teşekkür etti.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.