KerevizYapısında A, B, C vitaminleri, başta fosfor olmak üzere çeşitli madensel tuzlar ve bitki özü bulunan kereviz organizmayı besleyen zengin bir sebzedir.Hipokrat hastalarına şunu öneriyordu: "Altüst olmuş sinirleriniz için kereviz, besininiz ve ilacınız olsun."Eski çağlann bu yararlı besinini Avrupa ancak 16. yüzyıldan sonra öğrenmeye başladı. Ve bu besin hala bir çok ünlü hekimler, beslenme uzmanları ve doğa bilimciler tarafından çeşitli hastalıklara karşı ilaç olarak öneriliyor.Yararları: Böbrek hastalıklanna, mesane yolundaki yangılara, böbrek ve mesane kumlan-na, taşlarına karşı etkili bir doğal ilaçtır.Gut hastalığının ve romatizmanın iyileşmesini kolaylaştınr.Midenin daha iyi çalışmasını sağlar.İştah açar ve organizmanın vitamin ve madensel tuz gereksinimlerini karşılar.Çevre kirliliğinden dolayı zehirlenenlere karşı panzehirdir, kanı zehirli artıklardan temizler.Zayıflamak isteyenler bol bol kereviz yesinler, hem tok tutar, hem de rejim sırasında organizmayı madensel tuzlar ve vitaminler yönünden destekler.Kerevizi yeşil yapraklarıyla birlikte alın. Yeşil yapraklan baş ve gövdesinden daha çok vitamin ve madensel tuzlar taşır.Satın alırken kerevizin daha çok küçük ve orta boylulannı seçin.Fazla bekletildiğinde besin değerini yitirir. Buzdolabmızda ya da bir başka yerde kerevizi saklarken baş aşağı koymayın. Aksi takdirde o güzelim yeşil yapraklan çürür. Besin değerini yitirir. Kerevizi en iyi koruma şekli, onu, yapraklan yukan gelecek şekilde suyun içine koymaktır.Kökü toprakta olan bir besindir. Bu yüzden de mikroplu sularla ve kimyasal artıklarla çok temastadır. İyice soyduktan sonra aynca bir kaç kez yıkayın.Tencereye ince dilimler halinde doğrayın, daha kolay pişer.Kerevizin suyunu gaz yapar diye atmayın. Bir limonu dilim dilim doğrayın. Bu limon gazını alır.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.