logo
15 ŞUBAT 2025

33 yıldır kayıptı... Arama çalışması başlatıldı

Kayseri'de kardeşi ve yengesini öldürerek bağ evinin bahçesindeki tandıra gömen şahsın 1992'den beri haber alınamayan kız kardeşini de öldürdüğü gerekçesiyle yargılandığı davada, cesedin olduğu iddia edilen bölgede iş makineleri ve kadavra köpeğiyle arama yapıldı

14.02.2025 19:50:00
İhlas Haber Ajansı
33 yıldır kayıptı... Arama çalışması başlatıldı
33 yıldır kayıptı... Arama çalışması başlatıldı
Kayseri'de kardeşi ve yengesini öldürerek bağ evinin bahçesindeki tandıra gömen şahsın 1992'den beri haber alınamayan kız kardeşini de öldürdüğü gerekçesiyle yargılandığı davada, cesedin olduğu iddia edilen bölgede iş makineleri ve kadavra köpeğiyle arama yapıldı.

Kayseri'de 19 Mayıs 2021 tarihinden bu yana kayıp olan Firdevs Öztürk-Mehmet Turhan çiftini bulmak için Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Yapılan araştırmalar sonucunda çiftin öldürülüp gömüldüğü ihtimali üzerinde yoğunlaşan cinayet dedektifleri, 10 Haziran 2021'de çiftin Kocasinan ilçesine bağlı Emmiler Mahallesi'ndeki evlerinde arama yaptı. Bahçedeki tandırın olduğu alanda yapılan kazı sonucu çiftçin cansız bedenlerine ulaşıldı. Olayla ilgili yürütülen soruşturmada Mehmet Turhan'ın kardeşi Yusuf Turhan, yengesi Necla Turhan ve yeğeni Bedirhan Turhan gözaltına alındı. Emniyette ifade veren Yusuf Turhan, cinayeti itiraf ederek, ağabeyini kabloyla boğarak öldürdüğünü söyledi. Kayseri Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen 3 kişi, adliyeye sevk edildi.

Tandıra gömülen çiftin cinayetinde 2 tutuklama, 1 adli kontrol



Adliyeye sevk edilen şahıslardan maktul Mehmet Turhan'ın kardeşi Yusuf Turhan ve yeğeni Bedirhan Turhan tutuklanırken, yengesi Necla Turhan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Kayseri'de kayıp olarak aranan çiftin öldürülüp evlerinin bahçesindeki tandıra gömülmesi olayında, katil zanlısı kardeş ile oğlu ve eşinin yargılandığı davada karar açıklandı. Mahkeme heyeti, ağabeyini öldüren Yusuf Turhan'a 1'i ağırlaştırılmış 2 kez müebbet hapis cezası verirken, Bedirhan Turhan'a ise 2 kez müebbet hapis cezası verdi. Duruşmada tutuksuz yargılanan sanık Necla Turhan ise beraat etti.

Katil zanlısı 1992'den beri kayıp olan kardeşi için de hakim karşısında



Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında en son 1992 yılında görülen ve bir daha kendisinden haber alınamayan Havva Turhan'ı öldürdüğü gerekçesiyle ağabey Yusuf Turhan hakkında 'yakın akrabayı kasten öldürme' suçundan dava açıldı. 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, Turhan hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

Kayseri Adalet Sarayı 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Yusuf Turhan, "Ben, annem, Mustafa ve ağabeyim 'Pire Mehmet' lakaplı Mehmet Turhan, Adana'nın Hacıbey Mahallesi'ne gittik. Oranın muhtarını bulduk ve Ahmet Yaşar'ın yerini öğrendik. Ahmet Yaşar'ı evinden aldık ve Hacıbey Mahallesi'nden çıktık. Arabayı ağabeyim Mehmet Turhan sürüyordu. Issız bir yola girdi. Ağabeyim bir iple Ahmet Yaşar'ın elini bağladı. Ahmet Yaşar'ı darp etmişlerdi. O sırada Havva'nın adresini aldıklarını söylediler ve oradan Adana merkeze geldik. Ahmet Yaşar, Havva'nın Adana merkezde Alican isimli birinin yanında olduğunu söyledi. Adresi bulduk. Müstakil bir evdi ve eniştem Ahmet Yaşar'ın söylediği Alican isimli şahsı bulduk. Alican bizi içeriye davet etti ve Havva'nın evinde olmadığını bize söyledi. Evden çıktık ve arabaya bindik. Ağabeyim Mehmet Turhan 'Havva bu evde' dedi. 'İçeride iki fincan kahve vardı. Bir tanesi yarım içilmişti' dedi. Bir saat sonra geri geldik, yine kapıyı çaldık. Aynı kişi kapıyı açtı. Ağabeyim ve Mustafa da silahlarla eve hücum etti. Annem de evin içerisinde kız kardeşim Havva'yı arıyordu. Annem 'Havva'yı buldum' dedi. Havva'yı aldık ve oradan uzaklaştık ve Kayseri'ye geldik. Ağabeyim Mehmet Turhan, 'Havva benim evimde kalacak' dedi. Havva da orada kaldı" ifadelerini kullandı.

Davanın Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ikinci duruşmasında tutuklu sanık Yusuf Turhan ve taraf avukatları hazır bulundu. Sanık Yusuf Turhan, önceki duruşmada verdiği ifadeyi tekrar ettiğini söyledi. Duruşmada gizli tanıkların Havva Turhan'ın cesedinin gömülü olduğu yeri bildiklerini iddia etmesi üzerine mahkeme heyeti bölgede keşif yapılmasına karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Keşif kararının ardından kayıp olan Havva Turhan'ın cesedinin bulunduğu yer olduğu iddia edilen bölgede iş makineleri ve kadavra köpeğiyle arama yapıldı.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
İmamoğlu tek aday gibi!
CHP'de bütün yollar İmamoğlu'na çıkıyor
Biden'ın taklitçisi kesildi
Trump da Putin'i ekonomik baskıyla sindirmeye çalışacak!
Bu işin sonu iflaslar mı?
Sanayiciler keskin virajlara girdi
Sektörde başıbozukluk var!
e-ticaret şikayetleri patladı
‘TÜSİAD’ın yaptığı algı operasyonu’
BTP’den dikkat çekici çıkış
'Misilleme yaparız'
AB'den ABD'ye uyarı
"Kılıçdaroğlu da 'şaibe yoktur' diyemiyor"
Erdoğan'dan CHP kurultayı açıklaması
TÜSİAD YİK Başkanı hakkında soruşturma başlatıldı
Konuşması iktidarı kızdırmıştı
Kavga bitmeyince uçak Erzurum'a indi
Yolcuların kavgası uçak indirdi
Bahçeli taburcu edildi
MHP'den açıklama geldi
Tutuksuz yargılandıkları davada karar açıklandı
Polat çiftine bir beraat daha
CHP'nin ön seçim takvimi açıklandı
Başvuru tarihine günler kaldı
Tam 16 yıl oldu
Dava dosyalarındaki eksiklikler nedeniyle yine ertelendi
Emlakjet'ten dikkat çeken gayrimenkul raporu
'Kiralık'tan çok 'satılık' aranıyor
Son yağışlar İstanbul'a yaradı
Barajların doluluk oranı arttı
İmamoğlu tek aday gibi!
CHP'de bütün yollar İmamoğlu'na çıkıyor
Biden'ın taklitçisi kesildi
Trump da Putin'i ekonomik baskıyla sindirmeye çalışacak!
Bu işin sonu iflaslar mı?
Sanayiciler keskin virajlara girdi
Sektörde başıbozukluk var!
e-ticaret şikayetleri patladı
‘TÜSİAD’ın yaptığı algı operasyonu’
BTP’den dikkat çekici çıkış
'Misilleme yaparız'
AB'den ABD'ye uyarı
"Kılıçdaroğlu da 'şaibe yoktur' diyemiyor"
Erdoğan'dan CHP kurultayı açıklaması
TÜSİAD YİK Başkanı hakkında soruşturma başlatıldı
Konuşması iktidarı kızdırmıştı
Kavga bitmeyince uçak Erzurum'a indi
Yolcuların kavgası uçak indirdi
Bahçeli taburcu edildi
MHP'den açıklama geldi
Tutuksuz yargılandıkları davada karar açıklandı
Polat çiftine bir beraat daha
CHP'nin ön seçim takvimi açıklandı
Başvuru tarihine günler kaldı
Tam 16 yıl oldu
Dava dosyalarındaki eksiklikler nedeniyle yine ertelendi
Emlakjet'ten dikkat çeken gayrimenkul raporu
'Kiralık'tan çok 'satılık' aranıyor
Son yağışlar İstanbul'a yaradı
Barajların doluluk oranı arttı
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.