Yıldız Holding’e yeni CEO
Yönetim Kurulu Başkanlığı Murat Ülker, Başkan Yardımcılığı Ali Ülker tarafından yürütülen Yıldız Holding’de CEO’luk görevine Mehmet Tütüncü getirildi. Tütüncü, Holding’in bir süredir boş olan diğer yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevini de üstlenecek
09.10.2018 00:00:00





Ülker, McVitie's, Godiva gibi atıştırmalık şirketlerini de bünyesinde bulunduran, 55'i Türkiye'de olmak üzere toplam 80 fabrikasında bisküviden çikolataya, sakız şekerlemeden yağa, dondurulmuş gıdadan kişisel bakıma kadar birçok farklı alanda üretim yapılan Yıldız Holding'de üst düzey atama yapıldı. Yönetim Kurulu Başkanlığı Murat Ülker, Başkan Yardımcılığı ise Ali Ülker tarafından yürütülen Yıldız Holding bünyesinde 22 yıldır üst düzey sorumluluklar alan Mehmet Tütüncü, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığına atandı. Yıldız Holding CEO'luğuna da getirilen Tütüncü, ayrıca Ülker CEO'luğu görevini de yerine getirmeye devam edecek.
60 bin kişiyi yönetecek
Atama nedeniyle bir açıklama yapan Tütüncü şu değerlendirmeyi yaptı: "Fabrikalarımızda bisküvi çikolata, kek, sakız, şekerleme, yağ, dondurulmuş gıda, işlenmiş et ve kişisel bakım gibi birçok farklı alanda üretim yapıyoruz. 45 bini Türkiye'de, 15 bini de yurtdışında olmak üzere toplam 60 bin çalışanımızla büyük bir aileyiz. 42.3 milyar TL ciroyla tamamladığımız 2017 yılının ardından bu sene de büyümemizi devam ettirmek için çalışıyoruz. Holdingimizin önemli şirketlerinden Ülker'de de, Türkiye'deki AR-GE ve inovasyon merkezlerimizin yanı sıra yeni teknolojiye sahip üretim tesislerimizdeki verimlilikle rekabet gücümüzü, satışımızı ve karlılığımızı artırıyoruz. Satın alınan ve yeni piyasaya sürülen birçok markanın üretimlerini Türkiye'de yapıyor, dünyanın birçok noktasına ihraç ediyoruz. Tüm bunlar Ülker için yarım milyar dolarlık bir ihracat potansiyeli ve markamızın Türkiye'nin üretim üssü olması anlamına geliyor. 'Made in Turkey-Türkiye'de Üretilmiştir' etiketli ürünlerimizle ülkemizin ve Türk sanayicisinin neler yapabileceğini dünyanın dört bir yanında gösteriyoruz."
EKONOMİ SERVİSİ
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.