Çağın mucize bitkisi zeytinde kansere karşı etkili birçok maddenin yanı sıra A, D, E ve K vitaminleri de bulunuyor. Sindirim bozuklukları, safra kesesi hastalıkları, özellikle bağırsak kanseri ve kalp rahatsızlıklarında etkili olan zeytinden istenilen yararı alabilmek için acısını yemek, yağında ise rafine değil sızma olanını tercih etmek gerekiyor.
Sayısız faydası var
Yeni çağın mucize bitkisi olarak nitelendirilen ve kanser ilacı yapımında da kullanılan zeytinin sayısız faydalarından yararlanmak için doğal haliyle tüketilmesi gerekiyor. Ç.Ü. Öğretim üyesi ve Doğu Akdeniz Zeytin Birliği Başkanı Prof. Dr. Ömer Gezerel, Türkiye'de tüketimi düşük olan zeytinin insan sağlığı için bilinen birçok faydasının yanında halen keşfedilmeyi bekleyen çok sayıda özelliği bulunduğunu belirtti. Zeytinde ve yapraklarında bulunan "oleuropein" adlı doğal maddenin özel bir ayrıştırma yöntemiyle tablet haline getirildiğini anlatan Gezerel, birçok gelişmiş ülkede kansere karşı yapılan ilaçlarda kullanılan oleuropein zengini zeytinin, aynı zamanda hücreleri yenileme özelliğiyle yaşlanmanın etkilerini geciktiren mucizevi bir ürün olduğunu vurguladı.
Sayısız faydası var
Yeni çağın mucize bitkisi olarak nitelendirilen ve kanser ilacı yapımında da kullanılan zeytinin sayısız faydalarından yararlanmak için doğal haliyle tüketilmesi gerekiyor. Ç.Ü. Öğretim üyesi ve Doğu Akdeniz Zeytin Birliği Başkanı Prof. Dr. Ömer Gezerel, Türkiye'de tüketimi düşük olan zeytinin insan sağlığı için bilinen birçok faydasının yanında halen keşfedilmeyi bekleyen çok sayıda özelliği bulunduğunu belirtti. Zeytinde ve yapraklarında bulunan "oleuropein" adlı doğal maddenin özel bir ayrıştırma yöntemiyle tablet haline getirildiğini anlatan Gezerel, birçok gelişmiş ülkede kansere karşı yapılan ilaçlarda kullanılan oleuropein zengini zeytinin, aynı zamanda hücreleri yenileme özelliğiyle yaşlanmanın etkilerini geciktiren mucizevi bir ürün olduğunu vurguladı.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.