Uzmanlarca, sonbahar mevsiminden itibaren insanların vücutlarını kış mevsimine hazırlaması gerektiği belirtildi. Sonbahar mevsiminde, kış aylarından daha çok gribe ve nezleye yakalanıldığını belirten uzmanlar, vücudun Eylül ayından itibaren kışa hazırlanması gerektiğini bildirdi. Geçiş dönemlerinde beslenmeye çok daha fazla özen gösterilmesi gerektiğinin altını çizen uzmanlar, özellikle enerji veren gıdaların ve C vitamini yönünden zengin besinlerin bolca tüketilmesini tavsiye ediyor. Sağlıklı bir insanın, günlük beslenmesinde tüm gıdalara yer vermesi gerektiğini kaydeden uzmanlar, insan vücudunun sebzeden meyveye, etten süte, kuru baklagillerden yağa ve ekmeğe kadar bütün besin gruplarına ihtiyacı olduğunu belirterek şu önerilerde bulunuyor:
p Enerji veren tahin, pekmez, pestil gibi yiyecekler bolca tüketilmeli,
p Kurutulmuş meyvelerden oluşan gıdaların besin değerleri çok yüksek ve potasyum yönünden zengin olduğu için evlerden eksik edilmemeli,
p Vücut direncini artıran ve C vitamini yönünden zengin olan semizotu, marul gibi yeşil yapraklı sebzeler ile portakal, limon, greyfurt ve mandalina gibi meyveler tercih edilmeli,
p Protein, demir ve kalsiyum açısından tüketilmesi son derece faydalı olan mercimek, nohut ve kuru fasulye gibi baklagiller sofralardan eksik edilmemeli."
p Enerji veren tahin, pekmez, pestil gibi yiyecekler bolca tüketilmeli,
p Kurutulmuş meyvelerden oluşan gıdaların besin değerleri çok yüksek ve potasyum yönünden zengin olduğu için evlerden eksik edilmemeli,
p Vücut direncini artıran ve C vitamini yönünden zengin olan semizotu, marul gibi yeşil yapraklı sebzeler ile portakal, limon, greyfurt ve mandalina gibi meyveler tercih edilmeli,
p Protein, demir ve kalsiyum açısından tüketilmesi son derece faydalı olan mercimek, nohut ve kuru fasulye gibi baklagiller sofralardan eksik edilmemeli."
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.