Van kahvaltısı için UNESCO atağı
Yöreye özgü 20 farklı ürünle hem göze hem de mideye hitap eden Van kahvaltısının UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi'ne alınması için çalışma başlatıldı
08.09.2019 00:00:00





Yaylalarda yetişen endemik bitkilerin karışımıyla yapılan "otlu peynir", yüksek rakımlı yaylalardan elde edilen "karakovan balı", un, tereyağı ve yumurtanın karışımıyla oluşan "murtuğa" ve bölgeye özgü tereyağında kavrulan ve öğütülmüş buğdayla hazırlanan "kavut" gibi 20 çeşit ürünün yer aldığı Van kahvaltısı, kentin tanıtımında önemli bir yere sahip.
Kentteki kahvaltı salonlarında yılların birikimine sahip ustalarca yöreye özgü ürünlerle hazırlanan kahvaltı, kenti ziyaret eden yerli ve yabancı misafirlerin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Ancak vatandaşlar, kahvaltı evlerinde başta bal olmak üzere sunulan birçok gıdanın doğal olmadığından şikayet ediyor!
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.