Turkcell’den çocuklara dijital rehber
Turkcell, çocuklarımızı dijital dünyaya hazırlamak üzere, onlara dijital vatandaşlık yetenekleri kazandıracak büyük bir eğitim seferberliği başlatıyor
28.01.2019 00:00:00





Türkiye'de dijital dönüşümün öncüsü Turkcell, internet çağının gereklilikleri ışığında daha bilinçli ve sorumlu çocuklar yetiştirilmesi amacıyla, dijital vatandaşlık eğitiminin verileceği önemli bir eğitim hamlesi başlattı. Turkcell, bu konuda küresel boyutta ses getiren ve birçok çalışmaya imza atan DQ Enstitüsü ile işbirliği yaptı ve bir dünya standardı olarak kabul edilen Dijital Zeka DQ'yu Türkiye'ye kazandırdı. Projenin kamuoyuna duyurulması için düzenlenen etkinliğe 'dijital zeka' kavramının geliştiricisi ve DQ Enstitüsü Kurucusu Güney Koreli bilim insanı Dr. Yuhyun Park ile Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu katıldı. Toplantıda, Turkcell'in Zeka Gücü kapsamında BİLSEM işbirliğinde eğitimleri desteklenen 200 kadar çocuk da dinleyici olarak yer aldı.
Risklere de dikkat etmeli
Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, çocuklara hitap ederek, "Akıllı cihazlar sadece 10 yıldır hayatımızda ve şu an 10 yaşında olan çocuklar bu teknolojiyi deneyimleyen ilk kuşak. Dijital dünya ve teknoloji, çocuklar için olağanüstü fırsatların yanı sıra bazı riskleri de barındırıyor" dedi. Dr. Yuhyun Park da konuşmasında, "Sizler çok özel bir jenerasyonsunuz, elinizdeki telefon ve tabletler hem milyonlarca kişiye açılıyor hem de dünya tarihinin tüm bilgi birikimine. Geçmişin kralları bile bu imkâna sahip değildi. Elinizde büyük bir güç var ama bu gücü nasıl doğru kullanacağınızı öğrenmelisiniz. Stratejik lokasyonunuz var ve bu topraklarda bilgeliğe çok değer veriliyor. Dijital Zeka tamamen bilgelikle alakalı. Sizler de geleceğin dijital liderleri olabilirsiniz" dedi.
Çocuklar tabletleri elinden bırakmıyor
• Bugün çocukların yüzde 59'u tablet kullanıyor ve günde iki saatleri tablet başında geçiriyorlar. Bu sürenin yüzde 77 gibi önemli bir kısmını oyun oynayarak geçiriyorlar.
• Çocukların yüzde 79'u tableti aynı zamanda bir eğitim aracı olarak da kullanıyor.
• 8-12 yaş grubu çocukların yüzde 40'ı siber zorbalıkla karşı karşıya kalıyor.
• Dünya genelinde çocuklar yetişkinlere göre yüzde 35 daha fazla kimlik hırsızlığına maruz kalıyor.
• İngiltere'de çocukların yüzde 39'u internete bağımlı olduğunu söylüyor. ABD'deki gençlerin yüzde 69'u internet üzerinden yabancılarla iletişim halinde.
EKONOMİ SERVİSİ
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.