Trakya'da salçalar kaynamaya başladı
Kış aylarının vazgeçilmez tatları arasında olan ev salçası, Trakya'da yapılmaya başlandı. Kırklareli'nde ev hanımlarını ev salçası yapma telaşı sardı
14.09.2013 00:00:00
Yaz aylarında mevsiminde alınan Çanakkale domatesi ile hanımlar, kış ayları için yemeklerinde kullanmak ve kahvaltılık olarak da tüketmek için domates salçası yapmaya başladı. Ev salçasının yemeklerde kullanıldığında hazır satılan salçalardan daha çok lezzet kattığını söyleyen ev hanımları, " Domatesi tam mevsiminde alarak ev salçası yapıyoruz. Yaptığımız ev salçasını yemeklerde kullandığımız gibi kahvaltıda da bol olarak tüketiyoruz" şeklinde konuştu. Kırklareli'nin Karakoç köyünde ev salçası yapan Saadet Kar ve Ayşe Kar da, kış aylarında yemeklerine ayrı bir lezzet katan ev salçası yaptıklarını söyledi. Ayşe Kar, "Kışa hazırlık olarak yıllardır ev salçası yapıyoruz. Pazardan satın aldığımız salçalık domates ve biberi ufak ufak kıyarak odun ateşinde kaynatıyoruz. Mevsiminde alınan domatesler çok lezzetli olduğundan salçamız da çok lezzetli oluyor. Sabah kahvaltılarında ekmeğin üzerine sürerek yediğimiz kahvaltılık salça da yapıyoruz. Kahvaltılık salçayı domates, yeşilbiber, kırmızıbiber ve patlıcanı küçük küçük kesip kaynatarak yapıyoruz" dedi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.