logo
06 ŞUBAT 2025

'Sisi ile temas devam etmeli, Esad ile de görüşülmeli'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Suriye Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile de görüşme vasatı açılmalı, terör örgütlerine karşı ortak bir irade oluşturulmalıdır' dedi.

22.11.2022 11:45:00
'Sisi ile temas devam etmeli, Esad ile de görüşülmeli'
'Sisi ile temas devam etmeli, Esad ile de görüşülmeli'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun çok ciddi bir kazanım olduğunun altını çizen Bahçeli, '15 Ocak 2023 tarihinden başlamak üzere, eğitim ve öğretim tazminatlarının yükselecek olmasının yanı sıra, 3 bin 600 ek göstergeye de hak sahibi öğretmenlerimiz resmen kavuşacaklardır. Şimdiden hayırlı olsun diyorum. Öğretmenlerimizin her daim yanında olacağız. Atanamayan hiçbir öğretmen bırakmayacağız. Ücretli, sözleşmeli veya bir başka ad ve tanım altında hiçbir öğretmen kalmamalı, hepsi kadroya geçirilmelidir' diye konuştu.
Emperyalizmin maşası olmak, küresel cinayetlere sessiz kalmak, insan onurunun ayaklar altına alınmasına tepkisiz durmak bir hak mıdır' Yoksa bir hayasızlık mıdır'' diyen Bahçeli, 'ABD'nin 10 Kasım 2022 tarihinde, Litvanya'da Dünya Özgürlükler Kongresi'ni toplayıp hedef ülkelerin muhaliflerini aynı potada buluşturması, mesela Enes Kanter isimli tescilli teröristin oraya katılması, bu çerçevede Cumhurbaşkanımızın iftiralara maruz kalması bir hak mıdır' Yoksa düşmanca bir kampanya mıdır' LGBT'yi desteklemek, Türk ve İslam'ın kıymet hükümlerine husumet cephesi açmak bir hak mıdır' Yoksa bir sapkınlık mıdır' İstiklal Caddesi'nde bombayla bebek arabası devirmek, Ecrin ve Yağmur evlatlarımızla birlikte 6 insanımızı katletmek bir hakkın konusu mudur' Yoksa şerefsizliğin mi göstergesidir'' ifadelerini kullandı.

'HDP, TBMM'ye sızmış düşman bakiyesidir'

Pençe-Kılıç Harekatı'nın Türkiye'nin hukuki ve meşru bir hakkı olduğunu belirten Bahçeli, 'Bu harekata karşı gelen, bu harekatın durdurulmasıyla ilgili dünyaya çağrı yapan HDP, TBMM'ye sızmış düşman bakiyesidir. Böylesi parti görünümlü bir örgütün siyaset hayatımızda bulunması haksızlıktır. Bu bölücü şebeke kapatılmasın da Hazine'den aldığı yardımlarla teröristlere para aktarmaya devam mı etsin' Buna göz mü yumalım' Fahiş adaletsizliğe sesimiz çıkmasın mı' Anayasa Mahkemesi'nin hala neyi beklediğini sormayalım mı'' açıklamasında bulundu.

'CHP'yi HDP'den, HDP'yi de CHP'den ayrı görmemiz, ayrı tutmamız hayal ötesi bir durumdur'

Bahçeli, 2023 yılında bölücü siyasete son verilmesi gerektiğini dile getirerek, 'İlle de siyaset yapalım diyorlarsa, toplasınlar büyük kongrelerini, iltihak ve irtica etsinler tek yumurta ikizleri Cumhuriyet Halk Partisi'ne. Nasıl olsa siyasetleri aynıdır, tıynetleri aynıdır, niyetleri aynıdır, melanet hedefleri de aynı kavşağa açılmaktadır. Buradan baktığımızda CHP'yi HDP'den, HDP'yi de CHP'den ayrı görmemiz, ayrı tutmamız hayal ötesi bir durumdur. Öldürülen teröristlere baş sağlığı dilemek, Türk askerini suçlamak, Türkiye'nin karşı cephesinde konuşlanmak bir hak değil, habisliktir, hainliktir, hafifmeşrepliktir' diye konuştu.

'Bunlar terör örgütlerine bir nevi cephane taşıyan köksüzlerdir'

CHP'nin bazı yöneticilerinin İstiklal Caddesi'nde bomba patlatan teröristleri ve örgütlerini aklama ve arındırma çabasında olduğunu söyleyen Bahçeli, 'İYİ Parti'in bazı yöneticilerine bakıldığında, aynı tavır ve tutumla hareket ettikleri görülecektir. Bunlar terör örgütlerine bir nevi cephane taşıyan köksüzlerdir' ifadelerine yer verdi.
Bahçeli, teröristlere ve destekçilerine seslenerek, 'Ölünüzü, dirinizi, her gün birinizi, bir gün hepinizi müstahak olduğunuz sonuçlarla billahi yüzleştireceğiz. Taviz yoktur, teslimiyet yoktur, geri dönmek yoktur, geriden bakmak yoktur, hakkımızı, hukukumuzu ve huzurumuzu çiğnetmek asla söz konusu olmayacaktır' dedi.

'Esad ile de görüşme vasatı açılmalı, terör örgütlerine karşı ortak bir irade oluşturulmalıdır'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'yle Katar'da kurduğu temasın doğru olduğunun altını çizen Bahçeli, 'Bize göre arkası getirilmelidir. Bununla da kalınmamalı, Suriye Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile de görüşme vasatı açılmalı, terör örgütlerine karşı ortak bir irade oluşturulmalıdır. Türkiye'nin Mısır, Suriye ve Irak'la tarihten gelen çok güçlü bağları vardır ve bilinmektedir. Biz doğrudan ikili görüşmeleri başlatamazsak bozguncular aramızı iyice açacaklardır' şeklinde konuştu.

'İstanbul Borsası'nın yükselişi devam edecek, önü de ardına kadar açık olacaktır'

Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Borsası'na yönelik açıklamalarını değerlendiren MHP Lideri Bahçeli, şunları söyledi:
'Kabul etmemiz, olağan görmemiz düşünülemeyecektir. Yatırımcıları korkutan, İstanbul Borsası'nın cazibesine ve saygınlığına gölge düşürmeye tevessül eden Kılıçdaroğlu sorumsuzdur, şuursuzdur. İstanbul Borsası'nın yükselişi devam edecek, önü de ardına kadar açık olacaktır. Borsa'ya bizim güvenimiz tamdır. İstanbul Borsası yerli ve yabancı yatırımcılar için en güvenli limandır.
Bu arada zincir marketlerde gün aşırı yapılan zamların toplumsal ve ekonomik huzurumuza tahammülsüzlük olduğu kanaatindeyiz. Ticaret Bakanlığımızın fırsatçıların üzerine kararlılıkla gideceğinden, keyfi ve hatta sinsi bir plan dahilinde fiyat etiketlerini şişirenlerden adli ve idari manada hesap soracağından kuşku duymuyoruz.' 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
Bir kaç güne bir şeyler olabilir
Ege'de depremin büyüğü geldi, geliyor
Trump'ın Gazze planı ürktücü
Almanya Cumhurbaşkanı Beştepe'de konuştu
'Yapmak istediğin etnik temizlik'
BM'den Trump'a net suçlama
Aydın'a şehit ateşi düştü
Piyade Komando Binbaşı Murat Kemal Yetişen, Suriye'de şehit oldu
İran'ı koruyabilirse 'evet'
Çin, ABD'ye 'alternatif bir dünya' kurabilecek mi?
Yahudi oyuncu halkını suçladı
Hitler'in Yahudilere yaptıklarının benzerini İsrail uyguluyor
İşkencenin bin bir türlüsü var
İsrail hapishaneleri Auschwitz'deki toplama kampından beter
Beyaz eşya üreticileri rahat nefes aldı!
Kurutma makinesi satışları patladı
Trump: 'İran ile nükleer barış anlaşmasını çok isterim'
İran'dan cevap: ‘Böyle bir gündemimiz yok’
Ferdi Tayfur'un vasiyeti açıklandı
Miras paylaşımına itiraz edildi
ABD Suriye'den askerlerini çekiyor
Trump'ın planı ne?
İmamoğlu hakkında jet iddianame
7 yıl 4 aya kadar hapis istendi
Gazze hükümeti Trump'ın planını kınadı
Gazzelilerden Trump'a tepki
6 Şubat depremlerinin acısı dinmedi
Konutlarına ulaşamayan yüz binler var
Giresun'a giden yolcu otobüsü kamyona çarptı: 1 ölü, 16 yaralı
Bir kaç güne bir şeyler olabilir
Ege'de depremin büyüğü geldi, geliyor
Trump'ın Gazze planı ürktücü
Almanya Cumhurbaşkanı Beştepe'de konuştu
'Yapmak istediğin etnik temizlik'
BM'den Trump'a net suçlama
Aydın'a şehit ateşi düştü
Piyade Komando Binbaşı Murat Kemal Yetişen, Suriye'de şehit oldu
İran'ı koruyabilirse 'evet'
Çin, ABD'ye 'alternatif bir dünya' kurabilecek mi?
Yahudi oyuncu halkını suçladı
Hitler'in Yahudilere yaptıklarının benzerini İsrail uyguluyor
İşkencenin bin bir türlüsü var
İsrail hapishaneleri Auschwitz'deki toplama kampından beter
Beyaz eşya üreticileri rahat nefes aldı!
Kurutma makinesi satışları patladı
Trump: 'İran ile nükleer barış anlaşmasını çok isterim'
İran'dan cevap: ‘Böyle bir gündemimiz yok’
Ferdi Tayfur'un vasiyeti açıklandı
Miras paylaşımına itiraz edildi
ABD Suriye'den askerlerini çekiyor
Trump'ın planı ne?
İmamoğlu hakkında jet iddianame
7 yıl 4 aya kadar hapis istendi
Gazze hükümeti Trump'ın planını kınadı
Gazzelilerden Trump'a tepki
6 Şubat depremlerinin acısı dinmedi
Konutlarına ulaşamayan yüz binler var
Giresun'a giden yolcu otobüsü kamyona çarptı: 1 ölü, 16 yaralı
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.