Şirketler virüslerden çekiniyor
Kurumsal bilgisayarlarına 'virüs bulaşması'ndan çekinen Türk şirketleri ve kurumları, yüzde 90 oranında 'anti-virüs yazılımları kullanıyor. Bu oran bireysel kullanıcılarda ise oldukça düşüyor
15.06.2012 00:00:00
YENİ MESAJ - İSTANBUL
Bilgisayarlarına virüs bulaşmasından çekinen şirketler ve kurumlar, büyük ölçüde sistemlerinde anti-virüs yazılımları kullanıyor. Durumu Yeni Mesaj'a değerlendiren Türkiye'de kurumlara en yüksek satış gerçekleştiren anti-virüs yazılım şirketi ESET'in Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Alev Akkoyunlu, bilgilerin dünya genelinde dijital ortama taşındığına, İran ile ABD arasındaki gerginliği kastederek savaşların bile dijital ortamda yapıldığına işaret ederek, "Dünya genelinde bilgi güvenliği önem kazanıyor. 2010 yılında küresel olarak 7 milyar dolarlık zarara neden olan siber suç dünyası 2011'de 12.5 milyar dolarlık büyüklüğe ulaştı. Bütün bu suçlar internet üzerinden işleniyor" dedi.
Kurumların ve şirketlerin bilgi güvenliğine önem verdiğine, hatta yüzde 90 oranında anti-virüs yazılımları kullandığına işaret eden Alev Akkoyunlu, "Bilgi güvenliğine bireysel olarak o kadar önem vermiyoruz. Bilgisayarımıza virüs bulaştığında format attırıyoruz. Oysa ailemizin resimlerini ve videolarını çoğunlukla bilgisayarımızda saklıyoruz. Bankacılık işlemlerini bilgisayar üzerinden yapıyoruz. Türkiye'de e-ticaret hacmi 23 milyar TL'ye ulaştı. Dolayısıyla güvenlik riskleri de artıyor" dedi.
Suç ekonomisi gelişiyor
Slovakya merkezli ESET'in Türkiye CEO'su Alain Soria da, ekonomisi gelişen Türkiye'nin siber suçluların gözdesi durumunda olduğunu belirterek, büyüyen online alışveriş ekonomisi ve sosyal medyanın artan orandaki kullanımının Türkiye'yi hedef haline getirdiğine dikkat çekti. Soria, “Siber suç artık tamamen organize olmuş gruplar tarafından yapılıyor. Akıllı çocuklar, karanlığın hizmetinde. Doğal olarak bu siber hırsızlar, sadece bireysel kullanıcıları değil, yoğun olarak kurumsal işletmeleri de hedef alıyor. İş dünyasının tablet ve akıllı telefonlarla, profesyonel amaçlı mobil internet kullanımını arttırması, siber suçlular için yeni saldırı alanları üretiyor. Türkiye de bu suçluların gözdesi durumunda. Çığ gibi büyüyen online alışveriş ve sosyal medyanın artan oranda profesyonel kullanımı, Türkiye'yi hedef haline getiriyor. Ulaştırma Bakanlığı verilerine göre her dört ekonomik suçtan biri artık internet üzerinden işleniyor. Ne yazık ki birey ve kurumlarımızın yeterli ve doğru önlem almayışı, Türkleri iyi bir virüs tüketicisi haline getiriyor. Bu konuda ESET olarak bize de önemli görevler düşüyor. ESET, yüzde 33'lük bireysel ve kurumsal kullanım oranıyla Türkiye anti-virüs pazarının lideri durumunda. ESET, Türk ekonomisinin büyük ve büyüyen şirketlerine yeni nesil ürünleriyle yeni saldırılara karşı daha kapsamlı koruma sunuyor“ diye konuştu.
Bu yıl kuruluşunun 25'inci yılını kutlayan, dünyanın en büyük anti-virüs yazılım kuruluşlarından ESET, şirketlere yönelik kurumsal ürünlerini artık Endpoint Çözümleri başlığı altında topluyor. Kurumsal ihtiyaçlar doğrultusunda geliştirilen ESET Endpoint Antivirus ve ESET Endpoint Security, İzinsiz Girişleri Engelleme Sistemi, Web Kontrol, Aygıt Koruması ve program modüllerinin geri alınabilmesi gibi yeni nesil teknolojileri içeriyor ve güvenliğin tamamen şirketin yapısına uygun şekilde yapılanmasına olanak sağlıyor. Türkiye, Slovakya ve Çek Cumhuriyeti'nin ardından ESET'in 3. büyük pazarı konumunda. Şirket, Türkiye'de 6 milyon dolarlık bir ciro yapıyor.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.