Sıcak havalarda ağır yemeklerin yenilmesinin mide sağlığı açısından sakıncalı olduğu vurgulandı Sıcakların artmasıyla birlikte beslenmelere dikkat edilmesi, günde 3 öğün değil, küçük porsiyonlar şeklinde 4-5 öğün beslenmek gerektiği bildirildi. Sıcakların artmasıyla birlikte ter ve buharlaşmayla insan vücudunda sıvı ve elektrolit kaybı fazla olacağından, vücudun direncini kaybedebileceğini kaydeden Uludağ Üniversitesi (U.Ü) Tıp Fakültesi Hastanesi Gastroenteroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Memik, "Öncelikle normalden daha fazla çorba, komposto, su ile meyve suyu gibi sulu gıdalar almaya özen gösterilmeli" dedi. Prof. Dr. Memik, yaz aylarında insanları, mide ve bağırsaklarının çok dolu olmamasına dikkat etmeleri konusunda uyardı.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.