Piliç eti fiyatlarına, değişik oranlarda zam yapıldı. Türkiye'nin piliç eti üretiminde önde gelen kuruluşlarından Banvit'in, kilosu 3 milyon 300 bin liradan satılan poşet pilici 3 milyon 800 bin liraya, 3 milyon 900 bin lira olan tabakta piliç 4 milyon 200 bin liraya, 4 milyon 300 bin liradan satılan but ise 4 milyon 600 bin liraya yükseldi. Piknik yapanların mangalda en çok tercih ettiği ürün olan kanadın kilosu 5 milyon liradan 5 milyon 700 bin liraya, flato göğüsün kilosu 5 milyon 600 bin liradan 5 milyon 800 bin liraya, pirzolanın kilosu ise 4 milyon 800 bin liradan 5 milyon 200 bin liraya çıktı. Piliç etinden yapılan, sosis, salam, burger, döner, kadınbudu köfte, ızgara köfte gibi diğer ürünlerin fiyatları da değişik oranlarda arttı. Firma yetkilileri, girdi fiyatlarının sürekli yükselmesi nedeniyle piliç eti fiyatlarına bu yıl içerisinde ilk kez zam yaptıklarını kaydettiler. Piliç eti üretimi yapan diğer firmalar da fiyatlarını değişik oranlarda artırdılar. Zamlı satışlara dünden itibaren başlandı.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.