'Onlar hak ile hüküm verirler'
Ehl-i Beyt ve onları sevenler için Allah u Teâlâ şöyle buyuruyor: “Bizim yarattığımız insanlardan bir ümmet vardır ki, rehberlik ederler ve hak ile hüküm verirler”





Cenab-ı Hakk'ın üstünlüğünü Kur'an'ında teyit ettiği Ehl-i Beyt hakkındaki ayetleri sıralamaya devam ediyoruz:
Bazı ayetlere göre İlmin derinliğine inenler onlardır:
"O Kur'an'ın tevilini ancak Allah bilir. İlimde kökleşmiş kimseler ise, 'Biz ona inandık, iman ettik' derler." (Âl-i îmran/7).
"A'raf Adamları" diye isimlendirilenler de onlardır.
Allah-u Teâlâ buyuruyor ki: "Araf (Cennetle Cehennem arasındaki engel) üzerinde bir kısım kimseler var ki bunlar, cennetlik ve cehennemliklerden her birini simasından tanırlar." (A'raf/46).
"Sıddık adamlar" diye Cenabı Allah'ın tanımladığı kimseler de Ehl-i Beyt mensuplarıdır:
"Mü'minlerden öyle kimseler vardır ki, Allah'a vermiş oldukları sözlerde sadık çıktılar kimi şehit oluncaya kadar dövüşüp adağını ödedi. Kimi ise şehit olmayı bekliyor. Onlar asla verdikleri sözü değiştirmediler." (Ahzab/23).
"Tesbih adamları" da onlardır.
Cenab-ı Hak şöyle buyuruyor: "Allah yüceltilmesine ve kendi isminin, içinde anılmasına izin verdiği evler vardır. Bu evlerde kendisini sabah-akşam tesbih edip, namaz kılan kimseler vardır. Allah'ı anmaktan, namaz kılmaktan ve zekât vermekten, ne ticaret ne de bir alışveriş onları alıkoyar. Onlar, kalplerin gözlerin halden hale dönüp kıvrandığı günden (Kıyamet gününden) korkarlar." (Nur/36-37).
Onların evleri ise, Cenabı Hakk'ın zikrettiği şu evlerdir:
"Allah, yüceltilmesine ve içlerinde kendi isminin anılmasına izin verdiği evler vardır." (Nur/36).
"Allah-u Teâlâ onları, evin duvarına yerleştirilmiş bir kandile benzetmiş ve o kandilin ışığını kendi nuruna misal olarak göstermiştir." (Nur/35'e işaret var).
"Sabıklar (ileri geçenler-önde bulunanlar) dereceleri en yüksek olanlar" yine onlardır. (Vakta/10).
"Çok doğru (Pek sadık) ve Allah'ın varlığına şahadette bulunanlar" da onlardır.
(Hadid/19).
Ayrıca onlar ve onları sevenler için Allah-ü Teâlâ şöyle buyuruyor:
"Bizim yarattığımız insanlardan bir ümmet vardır ki, rehberlik ederler ve hak ile hüküm verirler." (A'raf/181).
Ve onların hizbi ile düşmanların hizbi için der ki Cenabı Hak:
"Cehennemlik olanlarla cennetlik olanlar bir olamaz. Kurtulacak olanlar Cennet ehlidir." (Haşr/20).
(Allame Abdulhüseyin erefuddin, el- Müracaat adlı eserinden)