IMF'nin 10 milyar dolarlık ek kredisi karşılığında Tütün Yasası, Devlet İhale Yasası ve Kamu Borçlanma Yasası'nın Meclis'ten geçmesi için muhalefet turuna çıkan Kemal Derviş, umduğu desteği bulamadıUluslararası Para Fonu'nun (IMF) açacağı 10 milyar dolarlık kredi karşılığında çıkarılmasını istediği Tütün Yasası, Devlet İhale Yasası ve Kamu Borçlanma Yasası'nın sorunsuz bir şekilde Meclis'ten geçirilmesi için Meclis'te grubu bulunan partilerin genel başkanlarını ziyaret eden Ekonomiden Sorumlu Devlet Başkanı Kemal Derviş, arzuladığı desteği bulamadı. Önceki gün AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve SP Genel Başkanı Recai Kutan ile görüşen Derviş, dün de DYP lideri Tansu Çiller'den destek istedi.Çiller'den İhale yasası'na vet; Tütün Yasası'na hayırDYP Genel Başkanı Tansu Çiller, İhale Yasası'nda yapılacak değişikliklerin 2002 yılında yürürlüğe girmesini istediklerini, ancak Tütün Yasası'nda yapılacak değişikliklere karşı olduklarını bildirdi. Derviş ve Çiller, 25 dakika süren görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundular. Ekonomide çok zor bir yılın geride kalmak üzere olduğunu, ancak 2002 yılına biraz daha güçlü girileceğini belirten Derviş, "Ayrıntılar ve ekonomik politikalar konusunda farklılıklar, farklı görüşler olabilir. Fakat sanıyorum, bayramdan önce herkes her şeyden önce Türkiye'nin bu bunalımını geride bırakmasını istiyor. Daha güçlü bir Türkiye, daha güçlü bir ekonomi ile 2002 yılına girmek istiyoruz. Bu konudaki düşüncelerimi paylaştım ve Sayın Çiller'in de önerilerini dinledim çok yararlı oldu" diye konuştu. Derviş, yöntemler farklı olsa bile herkesin amacının aynı olduğunu, bunun da Türkiye'nin daha iyi bir ortama girmesi, istihdamınartması ve refaha bir an önce ulaşması olduğunu kaydetti.
Tütün Yasası'na tümüyle karşı olduklarını ifade eden Çiller, bu yasanın çıkmaması için her şeyi yapacaklarını ifade etti.
Tütün Yasası'na tümüyle karşı olduklarını ifade eden Çiller, bu yasanın çıkmaması için her şeyi yapacaklarını ifade etti.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.