Muğla'da maden faciası
Milas ilçesinde açık arazideki maden sahasında meydana gelen heyelanda dağdan kopan kayaların altında kalan işçilerin kurtarılması için ekipler seferber edildi. 1 işçi sağ olarak kurtarılırken olayla ilgili iceleme yapması için 3 savcı görevlendirildi
18.02.2019 00:00:00





Muğla'nın Milas ilçesinde açık arazideki maden sahasında meydana gelen heyelanda kaya parçaları altında kalan işçilerin kurtarılması için ekipler seferber edildi. Sarıkaya mevkisinde açık arazide faaliyet gösteren feldispat maden sahasında çalışan işçilerden bazıları, heyelanla birlikte dağdan kopan kayaların altında kaldı.
Göçüğün kaya bloklarının sahadan kaldırılması sırasında meydana geldiği belirtildi. Özel bir şirkete ait Albit Maden sahasında taşeron firma olarak çalışma yapan şirket çalışanları kaya blokları kaldırıldığı sırada göçük oluştu. Meydana gelen göçük nedeniyle 2 adet ekskavatör ve 1 adet kamyon operatörleri ile göçük altında kaldı.
Öte yanadan maden ocağında göçüğün olduğu gün herhangi bir patlatma olmadığı belirtilirken, önceden yapılan patlatma alanındaki Albit madenlerinin (kaya bloklarının) sahadan kaldırılması esnasında kaya bloklarının yerinden oynaması sonucu sahada çalışmakta olan ekskavator operatörleri Engin Tutuk, Servet Çapacıoğlu ve kamyon şoförleri Şükrü Otalak ile Tayfun Akıncı'nın göçük altında kaldığı öğrenildi.
Şirket çalışanları tarafından Tayfun Akıncı göçük altından çıkartılarak Milas Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Ayakta tedavi edildiği belirtilen Tayfun Akıncı'nın hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.
3 savcı görevlendirildi
Muğla Valisi Esengül Civelek, yaptığı açıklamada, "İhbar gelir gelmez tüm arama kurtarma ve sağlık ekiplerini bölgeye sevk ettik" dedi. Civelek, maden kazasındaki iki iş makinesi ve iki kamyonun çalışması sırasında, işçiler Şükrü Turgut, Servet Çapacıoğlu ve Engin Kütük'ün dağdan kopan kaya parçalarının altında kaldığını söyledi.
Yaralı kurtarılan işçi Tayfun Akıncı'nın tedavi altına alındığını belirten Civelek, "Kaya parçaları altında kalan 3 kişinin kurtarılması için çalışmalar başlatıldı" diye konuştu.
Bu arada soruşturma kapsamında Milas Cumhuriyet Başsavcısı Adem Efe koordinesinde olmak üzere 3 cumhuriyet savcısı olayla ilgili inceleme yapması için görevlendirildi. Olay yerinde Cumhuriyet Başsavcısı Adem Efe de görevlendirdiği diğer savcılarla birlikte çalışma yaptı.
HABER MERKEZİ
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.