Hünnapta hasat dönemi
Birçok hastalığa şifa olduğu için "ölümsüzlük meyvesi" olarak bilinen hünnabın Manisa'nın Demirci ilçesinde hasadı başladı
25.09.2018 00:00:00





Manisa'nın Demirci ilçesinde doğal olarak üretilen ve birçok hastalığa şifa olduğu için "ölümsüzlük meyvesi" olarak bilinen hünnap dalından toplanmaya başlandı. İlçenin önemli geçim kaynaklarından hünnabın hasadı için sabah erken saatlerde bahçelere giden işçiler, ağaçların altına örtü serdikten sonra özel yapım sırıklarla hünnapları çırparak yere düşürüyor. Örtülerin üzerinden toplanan hünnaplar, yapraklarından ayrılarak satılmak üzere paketleniyor.
Demirci'de bin 500 dönüm tarım arazisinde yıllık ortalama 150 ton hünnap üretiliyor. Tüccarlar tarafından üreticiden alınan hünnapların bir kısmı iç piyasaya veriliyor, önemli kısmı ise Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor.
Demirci Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karakaya, yaptığı açıklamada, son yıllarda Türkiye'de hünnap üretiminin Demirci ilçesiyle özdeşleştiğini belirterek, şunları söyledi: "Bu yıl üretimimizde geçen yıla oranla mevsimsel etkilerden dolayı biraz düşüş yaşanıyor. Geçtiğimiz yıl 150 tona yaklaşmıştık. Bu yıl rekoltemiz 100 ton civarında gerçekleşecek. Bu yıl hünnabımız 15 liradan satılıyor. Geçen yıla oranla 5 lira artış var. Üreticimizin ürünü değer kazandı.
" Çiftçileri hünnap üretimi konusunda teşvik ettiklerini dile getiren Karakaya, "Hünnabın meyvesi şifalı olduğu gibi yaprağı da gelir getiriyor üreticimize. Hünnap meyvesi her hastalığa şifa olurken, yaprağı da kozmetik sanayinde kullanılmak üzere satılıyor." diye konuştu. AA
Demirci'de bin 500 dönüm tarım arazisinde yıllık ortalama 150 ton hünnap üretiliyor. Tüccarlar tarafından üreticiden alınan hünnapların bir kısmı iç piyasaya veriliyor, önemli kısmı ise Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor.
Demirci Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karakaya, yaptığı açıklamada, son yıllarda Türkiye'de hünnap üretiminin Demirci ilçesiyle özdeşleştiğini belirterek, şunları söyledi: "Bu yıl üretimimizde geçen yıla oranla mevsimsel etkilerden dolayı biraz düşüş yaşanıyor. Geçtiğimiz yıl 150 tona yaklaşmıştık. Bu yıl rekoltemiz 100 ton civarında gerçekleşecek. Bu yıl hünnabımız 15 liradan satılıyor. Geçen yıla oranla 5 lira artış var. Üreticimizin ürünü değer kazandı.
" Çiftçileri hünnap üretimi konusunda teşvik ettiklerini dile getiren Karakaya, "Hünnabın meyvesi şifalı olduğu gibi yaprağı da gelir getiriyor üreticimize. Hünnap meyvesi her hastalığa şifa olurken, yaprağı da kozmetik sanayinde kullanılmak üzere satılıyor." diye konuştu. AA
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.