Pınar Et Genel Müdürü Tunç Tuncer, 2000'li yılların başında 20 bin ton civarı olan hindi eti üretiminin 2019'da 56 bin tona yaklaştığına işaret ederek, "Bu rakam Türkiye olarak 2025 yılında hedeflediğimiz 120 bin tonluk hindi üretimi için umut verici" dedi.
Tuncer, şunları söyledi: "Hindi etinin tüketimi Türkiye'de son 5 senede yüzde 17 artış gösterdi. 2017-2018 yıllarında kişi başı hindi eti tüketimi yüzde 29 arttı diyebiliriz. 2000 yılında kişi başı toplam hindi eti tüketimi 280 gram iken, 2010 yılında bu miktar 420 grama, 2018 yılında ise 730 grama ulaştı" dedi.
Hindi etinin içerdiği yüksek besleyici özellikleriyle bağışıklık sistemini de güçlendirdiğini belirten Tuncer, "Haftada en az iki kere tüketilmesi gereken hindi eti düşük yağ oranıyla kalp sağlığını korumaya yardımcı oluyor" dedi.
EKONOMİ SERVİSİ