Bitki uzmanları, Menengiç'in şifa kaynağı olduğunu belirterek, bu besinden üst solunum yollarında başarılı sonuçlar alındığını söylediler
Bitki uzmanları, "Menengiç, yabani fıstık, çitlenbik, melengiç olarak da bilinen oldukça faydalı bir bitkidir. Genellikle Akdeniz Bölgesi ve Batı Asya'da yetişir. Bu değerli bitkinin meyvesinden yapraklarından tohumundan ve sakızından yararlanılır. İçeriğinde potasyum tuzları, kalsiyum, magnezyum minarelleri ile E ve B vitaminleri bulunmaktadır. Bitkinin meyvesi üst solunum yolları hastalığında, taşıdığı potasyum tuzları sayesinde böbrek taş ve kum düşürmede, hazımsızlıkta ve mesana ve idrar yolları iltihabında kavrulup süt ile yapılan kahvesi sabah ve akşam şeklinde günde 2 sefer kullanılmalıdır. Böbrek taş ve kum düşürmede meyvesini 1 tatlı kaşığı günde 3 sefer 1 bardak ılık su ile tüketmek oldukça başarılı sonuç verir. Yoğun iş temposundan kaynaklanan stres baskısını ortadan kaldırmak için akşam yemekten sonra 1 fincan kahvesi tüketmek vücut direncini artırarak yorgunluğu giderir. Mide ülseri, gastrit ve mide iltihabı.kronik akçiğer hastalıklarında bu bitki sakızının tedaviedici özelliği bulunmaktadır. Mide ülseri ve mide iltihabında sakızı kullanırken 1 nohut tanesi kadar yapılıp su ile çiğnenmeden yutulmalıdır. Kronik akçiğer hastalıklarında bitki sakızı hohut tanesi kadar yapılıp bir çay kaşığı zencefil, bir çay kaşığı zerdaçal ve bir çay kaşığı tarçın ile alınmalıdır. Karaciğer hastalıklarında ve dalak büyümesinde bitki sakısı kullanılırken zerdaçal ve deve dikeni tohumu ile kullanılmak oldukça etkili olmakta ve hastalığı büyük ölçüde azaltmaya yardımcı olmaktadır.
Bitki uzmanları, "Menengiç, yabani fıstık, çitlenbik, melengiç olarak da bilinen oldukça faydalı bir bitkidir. Genellikle Akdeniz Bölgesi ve Batı Asya'da yetişir. Bu değerli bitkinin meyvesinden yapraklarından tohumundan ve sakızından yararlanılır. İçeriğinde potasyum tuzları, kalsiyum, magnezyum minarelleri ile E ve B vitaminleri bulunmaktadır. Bitkinin meyvesi üst solunum yolları hastalığında, taşıdığı potasyum tuzları sayesinde böbrek taş ve kum düşürmede, hazımsızlıkta ve mesana ve idrar yolları iltihabında kavrulup süt ile yapılan kahvesi sabah ve akşam şeklinde günde 2 sefer kullanılmalıdır. Böbrek taş ve kum düşürmede meyvesini 1 tatlı kaşığı günde 3 sefer 1 bardak ılık su ile tüketmek oldukça başarılı sonuç verir. Yoğun iş temposundan kaynaklanan stres baskısını ortadan kaldırmak için akşam yemekten sonra 1 fincan kahvesi tüketmek vücut direncini artırarak yorgunluğu giderir. Mide ülseri, gastrit ve mide iltihabı.kronik akçiğer hastalıklarında bu bitki sakızının tedaviedici özelliği bulunmaktadır. Mide ülseri ve mide iltihabında sakızı kullanırken 1 nohut tanesi kadar yapılıp su ile çiğnenmeden yutulmalıdır. Kronik akçiğer hastalıklarında bitki sakızı hohut tanesi kadar yapılıp bir çay kaşığı zencefil, bir çay kaşığı zerdaçal ve bir çay kaşığı tarçın ile alınmalıdır. Karaciğer hastalıklarında ve dalak büyümesinde bitki sakısı kullanılırken zerdaçal ve deve dikeni tohumu ile kullanılmak oldukça etkili olmakta ve hastalığı büyük ölçüde azaltmaya yardımcı olmaktadır.