Ekmek suflesiMALZEMESI4 adet soğan1 demet maydanoz1 su bardağı süt3.5 çorba kaşığı tereyağ12 dilim ufak bayat ekmek250 gr. taze çiftlik mantarı1 kahve kaşığı pul kırmızı biber2 çay bardağı kaşar peyniri rendesituzHAZIRLANIŞIEkmeklerin her iki tarafı hafif sararıncaya dek, teflon tavada kızartın. Mantarları ince kıyıp, derince bir tavada az yağda kavurun. Halka şeklinde doğradığınız soğanı ilave edip, karıştırın buna bir miktar tuz katın.Bir kaşık tereyağı ile bir kalıbı yağlayıp, içine bu karışımı boşaltın ve ince ince doğradığınız maydanozu serpin, üzerine ekmekleri dizip kapatın. Artan tereyağı minik parçalar halinde üzerine koyun. Süt ile çırptığınız yumurtaları bir su bardağı kaşar peyniri rendesi ile birlikte ekmeklerin üzerine serpin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp, kızgın fırında 20 dakika kadar pişirin. Fırından alıp, folyoyu çıkarın ve üzerine kalan bir bardak kaşar peyniri rendesini serpip tekrar fırında 5-10 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.