PATATES ÇORBASI
Malzemeler:
* 8 su bardağı et suyu* 2-3 adet orta büyüklükte patates* 1 adet soğan (küçük küçük doğranmış)* 1 çorba kaşığı margarin* 1/2 çay k. tuz* 1 çorba kaşığı un* Tuz-karabiberTerbiyesi için:* 1 bardak süt* 3 yumurta sarısı* 1 kahve fincanı un* 1 çorba kaşığı margarinHazırlanması:
Margarin ile soğanı hafifçe kavurun.
Un ilave edip karıştırın. Et suyunu ekleyip kaynamasını bekleyin. Kaynayan et suyunu tuzu, taze çekilmiş karabiberi ve patatesleri koyup ezilinceye kadar pişirin. Patatesler dağılmaya başlayınca başka bir tencereye aktarırken tel süzgeçten geçirin. Bir tavaya margarini koyup kızdırın. Unu ilave edip iki dakika kavurun. Sütü azar azar ilave edip, yedirin. Çırpılmış yumurta sarılarınıda koyup iyice karıştırın. Süzülen çorba suyundan alıp terbiyeye döküp karıştırın. Tencereyi ateşe koyun. Terbiyeyi yavaş yavaş ilave edin. Bir taşım kaynayınca ateşten alın. Üzerine ufalanmış kuru nane serperek servis yapın.Afiyet olsun
Malzemeler:
* 8 su bardağı et suyu* 2-3 adet orta büyüklükte patates* 1 adet soğan (küçük küçük doğranmış)* 1 çorba kaşığı margarin* 1/2 çay k. tuz* 1 çorba kaşığı un* Tuz-karabiberTerbiyesi için:* 1 bardak süt* 3 yumurta sarısı* 1 kahve fincanı un* 1 çorba kaşığı margarinHazırlanması:
Margarin ile soğanı hafifçe kavurun.
Un ilave edip karıştırın. Et suyunu ekleyip kaynamasını bekleyin. Kaynayan et suyunu tuzu, taze çekilmiş karabiberi ve patatesleri koyup ezilinceye kadar pişirin. Patatesler dağılmaya başlayınca başka bir tencereye aktarırken tel süzgeçten geçirin. Bir tavaya margarini koyup kızdırın. Unu ilave edip iki dakika kavurun. Sütü azar azar ilave edip, yedirin. Çırpılmış yumurta sarılarınıda koyup iyice karıştırın. Süzülen çorba suyundan alıp terbiyeye döküp karıştırın. Tencereyi ateşe koyun. Terbiyeyi yavaş yavaş ilave edin. Bir taşım kaynayınca ateşten alın. Üzerine ufalanmış kuru nane serperek servis yapın.Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.