Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Cumali Doğru, ihracattaki sıkıntılar nedeniyle greyfurt hasadında sıkıntı yaşandığını belirterek, "Prim desteği sağlanmazsa ürün dalında çürüyecek" dedi. Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Cumali Doğru, üreticileri desteklemek amacıyla dönüm başına verilen Doğrudan Gelir Destesi ödemelerinin merkez ilçeler Seyhan ve Yüreğir'deki bölümünün 1 Mart Pazartesi günü tamamlanacağını belirtti. Ziraat Bankası şubelerine paranın yatırıldığını belirten Doğru, "Üreticinin en önemli sıkıntısı olan DGD ödemelerinde büyük rahatlık sağlandı. Şimdi sıra greyfurtta yaşanan soruna geldi" dedi. Bu yıl greyfurt yetiştiricilerinin hayal kırıklığı yaşadığını, tonlarca ürünün dalında beklediğini vurgulayan Doğru, şunları kaydetti: "Yetkililerden DGD ödemelerindeki duyarlılığı, greyfurt üreticileri için de göstermelerini bekliyoruz. Çünkü, bu üründe dünya pazarlarında değişen şartlar ihracatı zorluyor. Aksi takdirde ürün dalında çürüyecek. Bizim talebimiz, greyfurt ihracatında ton başına 60dolar prim verilmesidir."
Doğru, gerekli destek sağlandığında 50 bin ton greyfurt ihraç edilebileceğini ve karşılığında 23 milyon dolar döviz girdisi sağlanacağını sözlerine ekledi.
Doğru, gerekli destek sağlandığında 50 bin ton greyfurt ihraç edilebileceğini ve karşılığında 23 milyon dolar döviz girdisi sağlanacağını sözlerine ekledi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.