Anadolu'da bir çok ev hanımı, salça, konserve, erişte ve turşu hazırlıklarını tamamladı. Özellikle kırsal kesimlerdeki ev hanımları için kışlık yiyeceklerin hazırlanması evlerin vazgeçilmezleri arasındadır. Bu hazırlıklar çerçevesinde ev hanımları, yazın sona ermeye başlamasıyla bahçelerinde yetiştirdikleri ya da pazardan ucuza aldıkları domateslerden salçalar yapıyor. Bir çoğu kış boyunca bu salçaları yemeklerde kullanırken, kim de işi ticarete dökerek hazırladıkları salçaları satışa sunuyor. Bunun dışında kabak, fasulye, biber gibi sebzelerin ucuza satıldığı bu dönemde ev hanımları bu sebzelerden bolca yaparak özenle temizleyip, iplere diziyorlar ve daha sonra da kurumaya bırakıyorlar. Ev hanımlarının emek verdiği bir başka kış hazırlığı da turşuların hazırlanmasıdır. Kış mevsiminin etki gücünü hızla artırdığı şu günlerde ev hanımları turşuluk domates, salatalık ve biber gibi sebzeler alarak turşu; sezonun kapanmasıyla bulmakta zorluk çekecekleri bir çok meyve ile de reçel yapıyorlar.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.