Bu akşam adı süper kendi amatör olan ligimizde Fenerbahçe - Galatasaray derbisi var.
Şampiyonluk yolunda çok kritik bir maç olduğuna hiç şüphe yok.
Sonuç 3 takımlı yarışı doğrudan etkiliyor. Eğer konuk ekip 16 yıla varan Kadıköy fobisini yenerse Fenerbahçe'yi de yenebilir. Bu durumda aradaki puan farkını 7'ye çıkaracak olan Cimbom büyük avantaj elde edecek. Yok eğer "el classico" devam eder ve Kanarya kazanırsa yarış daha da hararetli bir hal alacak. Tabi sonucu Beşiktaş da merakla bekliyor. Kartal'ın dileği maçtan bir beraberliğin çıkması. Fenerbahçe'nin kazanması da duruma göre Siyah Beyazlıların işine gelebilir.
***
Peki Galatasaray, Fenerbahçe'yi yenebilir mi?
Zor ama imkansız değil!
Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu'nun Melo'nun yokluğunda sahaya çıkaracağı kadro ve Sneijder, Hamit, Selçuk ve Burak gibi kilit oyuncuların performansı büyük önem taşıyor.
Göreve geldiği günden buyana taraftarın güvenini kazanan ve en iyi başlangıç konusunda Fatih Terim'i dahi geride bırakan Hamzaoğlu, Fenerbahçe'yi de Kadıköy'de devirdiği takdirde tarihe geçecek. Bu durum ona Galatasaray'ın yeni Terim'i olma şansını verecek. O ve oyuncuları bu fırsatı kaçırmak istemeyecektir elbette.
***
Peki Fenerbahçe cephesinde durum ne?
Maçın Kadıköy'de olması en büyük avantajları. Son haftalardaki sendelemeye rağmen genel olarak başarılı bir perfomans ortaya koyan teknik direktör İsmail Kartal ezeli rakiplerini yenerek hem taraftar nezdinde örselenen güvenini geri kazanmak hem de aradaki 4 puanlık farkı 1'e indirerek şampiyonluk yarışında yeniden eşit duruma gelmek isteyecektir.
Fenerbahçe'nin bu maçtaki bir diğer avantajı da Emre ve eğer oynarsa Volkan gibi sahayı germe konusunda yetenekli oyuncuları. Bu isimlere Caner ve Meireles'i de eklemek mümkün. Bu oyuncuların bu yetenekleri dozajına göre kendileri için avantaj da olabilir dezavantaj da.
***
Gelelim başta sorduğumuz soruya, maçın sonucu ne olur?
Bu maçın tipik bir beraberlik maçı olduğunu düşünüyorum. Ufak hatalar her iki taraf açısından da telafisi çok zor sonuçlar ortaya çıkarabilir.
Ama yine de Kadıköy baskısı nedeniyle Fenerbahçe bir adım önde gibi geliyor bana!
Bu durumlarda genelde "iyi oynayan kazansın" derler ama benim gönlüm "kim iyi oynarsa oynasın ve galip kim olursa olsun asıl kazanan dostluk olsun" diyor.
Zira şu günlerde ülke olarak buna çok ama çok ihtiyacımız var!
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Bayram Çoşgun / diğer yazıları
- Teröriste kravat taktırınca! / 01.03.2025
- Sosyal medyada İslam’a alçak saldırılar / 22.02.2025
- Artık bu işin suyu çıktı! / 13.02.2025
- CHP, Erdoğan ne isterse veriyor! / 05.02.2025
- Futbol üzerine / 30.01.2025
- SMA hastası çocuklar ve aileleri / 24.01.2025
- Haklı çıkmaya devam ediyor / 16.01.2025
- Ne günlere kaldık! / 06.01.2025
- BOP ve Türkiye / 01.01.2025
- Suriye’de mezhep çatışması çıkarmak istiyorlar / 28.12.2024
- Sosyal medyada İslam’a alçak saldırılar / 22.02.2025
- Artık bu işin suyu çıktı! / 13.02.2025
- CHP, Erdoğan ne isterse veriyor! / 05.02.2025
- Futbol üzerine / 30.01.2025
- SMA hastası çocuklar ve aileleri / 24.01.2025
- Haklı çıkmaya devam ediyor / 16.01.2025
- Ne günlere kaldık! / 06.01.2025
- BOP ve Türkiye / 01.01.2025
- Suriye’de mezhep çatışması çıkarmak istiyorlar / 28.12.2024