Fasulye üreticisi de perişan
Türkiye'nin taze fasulye ihtiyacının yüzde 30'unun karşılandığı Burdur'da Temmuz ayı başında hasada başlayan üreticiler, maliyetin altında satış yapmaktan dert yandı.
28.08.2016 00:00:00
Burdur merkeze bağlı İnsuyu Bölgesi'nde 20 yıl önce yaklaşık bin dekar arazide başlayan fasulye üretimi, bugün 14 bin dekar alana ulaştı. Burdur Ziraat Odası Başkanı İbrahim Demir, Burdur'da üretilen fasulyenin büyük bölümünün İstanbul'a gönderildiğini söyledi. İstanbul'da fasulyenin kilosunun 5 liraya satıldığını belirten Demir, fasulyenin Burdur'lu üreticiden 1 lira 20 kuruşa alındığına dikkati çekti. Demir, bu durumda parayı aracıların kazandığını ifade ederek, "Aracı kesime mutlaka bir önlem alınmalı. Parayı asıl kazanan aracı. Üretici fiyatlardan memnun değil. Fiyatların tezgahlarda yüksek olması nedeniyle tüketici de memnun değil. Bu durumdan en çok memnun olan aracı" dedi. Burdur'un Halıcılar, Çatağıl, Çine, Taşkapı, Kayaaltı, Kurna, Lengüme köylerinde 14 bin dekar alanda sezonda 25 bin ton fasulye üretildiğini anlatan Demir, geçen yıla göre dekardan alınan verimde düşüş olduğunu dile getirdi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.