Malzemeler
Kakaolu Tart Hamuru İçin? Margarin 250 gr, un 500 gr, pudra şekeri 150 gr, yumurta 1 adet, vanilya l paket, kakao tozu 25 gr, limon kabuğu rendesi az miktar.Çilekli Krema İçin? Toz krem şanti (çırpılmış) 250 gr, çilek püresi 150 gr, yaprak jelatin (buzlu suda 30 dk. bekletilmiş) 2 adet HAZIRLANIŞIMerdane ile açılan tart hamuru kalıba yerleştirilir, kenarlanndan fazlası alınır. Ortasına kabarmaması için çatal ile delikler açılıp fırına verilir. 160-180 °C'lik fınnda 25-30 dk. pişirilir. Çilekli krema için soğuk sudan çıkartılan jelatinler ılık halde eritilip bir kap içindeki çilek püresi ile telle karıştırılıp çırpılmış krem şanti ilave edilir. (Burada önemli olan jelatinler eritildikten sonra katılacak olan soğuk krem şanti donmayı çabuklaştıracağından çilek püresinin sıcaklığının 25-30 °C olması gerekir). Genelde krem şantinin buzdolabı soğuklugu 10-14 °C civan olup krem şanti ilave edildiğinde çabuk karıştırmak gerekmektedir. Pişirilip soğutulan tart hamuru içine hazırlanan çilekli krema sıkma torbasıyla sıkılarak üzeri bol çilekle süslenir. Çileklerin uzun ömürlü olması için fırça ile jöle sürülebilir. Buzdolabmda 1 saat bekletildikten sonra servise sunulur.
Kakaolu Tart Hamuru İçin? Margarin 250 gr, un 500 gr, pudra şekeri 150 gr, yumurta 1 adet, vanilya l paket, kakao tozu 25 gr, limon kabuğu rendesi az miktar.Çilekli Krema İçin? Toz krem şanti (çırpılmış) 250 gr, çilek püresi 150 gr, yaprak jelatin (buzlu suda 30 dk. bekletilmiş) 2 adet HAZIRLANIŞIMerdane ile açılan tart hamuru kalıba yerleştirilir, kenarlanndan fazlası alınır. Ortasına kabarmaması için çatal ile delikler açılıp fırına verilir. 160-180 °C'lik fınnda 25-30 dk. pişirilir. Çilekli krema için soğuk sudan çıkartılan jelatinler ılık halde eritilip bir kap içindeki çilek püresi ile telle karıştırılıp çırpılmış krem şanti ilave edilir. (Burada önemli olan jelatinler eritildikten sonra katılacak olan soğuk krem şanti donmayı çabuklaştıracağından çilek püresinin sıcaklığının 25-30 °C olması gerekir). Genelde krem şantinin buzdolabı soğuklugu 10-14 °C civan olup krem şanti ilave edildiğinde çabuk karıştırmak gerekmektedir. Pişirilip soğutulan tart hamuru içine hazırlanan çilekli krema sıkma torbasıyla sıkılarak üzeri bol çilekle süslenir. Çileklerin uzun ömürlü olması için fırça ile jöle sürülebilir. Buzdolabmda 1 saat bekletildikten sonra servise sunulur.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.