Yüksek kalorili bir bileşime sahip olan tahin-pekmez, Türkiye'de özellikle de kışın en popüler tatlılardan biridir.
Tahin-pekmez ayrıca doktorlar tarafından kansızlık olan hastalara kandaki su miktarını arttırmak için önerilir. Yüksek enerji veren tahin-pekmez soğuk günlerde ideal bir kahvaltılıktır.
FAYDASITahin, iyi kalite susam tohumlarından hiçbir katkı ve koruyucu madde içermeksizin elde edilir. Tamamen doğal olan tahin ve çok açık krem renginde akıcı bir gıda maddesidir. Kahvaltılarda, unlu mamüllerde tüketildiği gibi içine bal veya pekmez karıştırılarak yüksek besin değerine sahip bir tatlı olarak da tüketilmektedir. Ülkemizde tahin-pekmezler Türkiye'nin en iyi susam ve Ege bölgesi'nde pekmez yapmak için yetiştirilen özel kırmızı üzümlerden üretiliyor. Kahvaltı sofralarından zengin ziyafet sofralarına kadar, yiyecek kültürümüzün önemli bir unsuru olan tahin-pekmez hem doyumsuz bir lezzet hem de mükemmel bir enerji kaynağıdır.
Tahin-pekmez ayrıca doktorlar tarafından kansızlık olan hastalara kandaki su miktarını arttırmak için önerilir. Yüksek enerji veren tahin-pekmez soğuk günlerde ideal bir kahvaltılıktır.
FAYDASITahin, iyi kalite susam tohumlarından hiçbir katkı ve koruyucu madde içermeksizin elde edilir. Tamamen doğal olan tahin ve çok açık krem renginde akıcı bir gıda maddesidir. Kahvaltılarda, unlu mamüllerde tüketildiği gibi içine bal veya pekmez karıştırılarak yüksek besin değerine sahip bir tatlı olarak da tüketilmektedir. Ülkemizde tahin-pekmezler Türkiye'nin en iyi susam ve Ege bölgesi'nde pekmez yapmak için yetiştirilen özel kırmızı üzümlerden üretiliyor. Kahvaltı sofralarından zengin ziyafet sofralarına kadar, yiyecek kültürümüzün önemli bir unsuru olan tahin-pekmez hem doyumsuz bir lezzet hem de mükemmel bir enerji kaynağıdır.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.