5 bin adet basıldıktan sonra üzerinden henüz bir ay geçmeden ilk baskısı tükenen ve ikinci kez 5 bin adet basılan 'Fevzi Hoca'dan Karadeniz Balıkları' isimli yemek kitabının yazarı Fevzi Çimşit, hedefinin üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkede kişi başına 500 gram tüketilen balık miktarını artırmak olduğunu söyledi. Eğitimini sürdürürken 1974 yılında Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nun önünde köfte satmakla başlayan lezzet yolculuğunu bugün Trabzon'un Akçaabat İlçesi'ne bağlı Söğütlü Beldesi'nde kendi ismiyle hizmet veren Fevzi Hoca Balık Lokantası'nda sürdüren Fevzi Çimşit, hazırladığı balık yemeklerini çok beğenen müşterilerinin tarifleri sürekli istemeleri nedeniyle tiren insanlara böyle bir yemek kitabı hazırlamayı uygun gördüm" diyen Fevzi tecrübesini bir kitapta topladığını söyledi. "Fevzi Hoca'yı bir yerlerden alıp buralara kadar geÇimşit, "Müşterilerimiz hazırladığımız balık yemeklerini çok beğendiklerini belirtiyor ve bizden sürekli bu yemeklerin tarifini istiyorlardı. Bizim kendilerine ayak üstü verdiğimiz tarifler eksik oluyordu. Bu nedenle insanlara böyle bir yemek tarifi kitabı hazırlamayı düşündüm. Ve büyük bir heyecanla 'Fevzi Hoca'dan Karadeniz Balıkları' isimli yemek kitabını hazırladım" dedi. Kitapta tamamı Karadeniz'de avlanan mezgit, palamut, levrek, hamsi, istavrit ve daha birçok balığın buğulama, ızgara, tava gibi pişirme şekillerinin yer aldığını belirten emekli öğretmen Fevzi Hoca, "Karadeniz fıkraları ve çeşitli anılarımla süslediğim kitabın bu kadar büyük ilgi göreceğini tahmin etmiyordum. Kitabın ilk çıktığı günlerde Başbakanımızın da burada olması ve kitabı kendisine takdim etmem bu ilgiyi birkaç kat artırdı. Bu da benim için çok onur verici bir olay oldu" diye konuştu.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.