Bizzat kendi itirafıdır: "Ben ömrümde bir tek güvenlik makalesi okumamış bir adamım. Okumadım yani. Ben içişleri bakanlığı ile ilgili bir şey biliyorum dersem yanlış olur."
Bakan Soylu bu açıklama ile Sayın Erdoğan'ın dilinden düşürmediği 'liyakat ve ehliyet' kavramlarının da sadece laf olduğunu itiraf etti.
Diğer taraftan yaklaşık 6 yıldır o koltukta. Keşke bir makale okusaydı. En azından mülteciler konusunda bir makale!
Vatansız, sahipsiz, itikadı boşluğa düşmüş, dünyalık ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan ve bulundukları ortamda göze batan milyonların hem bireysel hem de toplumsal olarak ne denli büyük bir tehdit, hele hele o coğrafyada emeli olan büyük devletler için bulunmaz bir tetikçi olduklarını görürdü.
Neyse!
Peki, bu 20 yıllık iktidarın milyonlarca mülteci aşkı neden kaynaklanıyor? Öyle Ensar-Muhacir edebiyatına girmeyin. O kavramlara tokuz. ABD'nin Suriye'de işgalci olduğunu ifade etti. Esad ise 11 kez genel af çıkardı, vatandaşlarını geri çağırdı.
Milletimiz, 'bu kadar misafirlik yeter. Artık herkes evine' diyor.
Bağımsız Türkiye Partisi, CHP, İYİ Parti, Saadet, Deva, Demokrat Parti, Gelecek, Zafer ve diğer partiler 'mültecilerin ülkelerine gönderilmesinden yana.
MHP ve BBP çarklarını muhafaza için net konuşamıyor. AKP ise göndermeyeceğiz, diyor.
Ama neden? Nedir AKP'nin bu mülteci aşkı?
Muhalefet ve işi bilenler iktidarı eleştiriyor? Haklı sorular soruyor.
Bakan Bey! Eleştirileri saçmalık, eleştirenlere maşa ve sefil sıfatları ile hitap ediyor.
Kim maşa? Kim sefil?
Bu ülkede 11 milyon kişi sosyal yardımlar ile hayatta kalma mücadelesi verirken, hükümetin müteahhide araç garantisi, zengine kur garantisi, mülteciye maaş garantisi verip, onlara toz kondurmuyorsa buradaki sefilliğin mahiyeti sorgulanır.
Bakan Soylu'nun rakamları
Aynı Soylu, "2022 yılında, geçen yılın aynı dönemine göre suça karışan Suriyelilerin sınır dışı edilme oranı %73 artışla 20 bin 636 olmuştur" dedi.
Yani suç patlamaları her geçen gün artıyor. Hele hele taciz, tecavüz, kadınların görüntülerini çekme, parklarda küçük çocukları rahatsız etme, hırsızlık, arsızlık, cinayet gibi adi suçlar tam bir bomba. Umarım patlatılmasına izin vermezler.
Bir tek Güvenlik makalesi bile okumamış Bakan Soylu, "Suriyelileri, Afganistanlıları, Pakistanlıları gönderirsek kimler çalışacak' demiş.
Bakan Soylu, Rize'ye bir uğrasın. 630 mevsimlik işçi kadrosu için 39 bin kişi Çaykur'a müracaat etti. Hepsi işsiz Türk vatandaşı idi.
Mültecileri gönderme konusunda her partinin bir fikri var. BTP lideri Hüseyin Baş'ın ortaya koyduğu görüş kesin çözüm niteliğindedir.
Sosyal medyadan: Sahilde nargile keyfi bitecek, Suriyeliler gidecek. Beni Ümit Özdağ'a bağlatma!
- Suriyeliler gidecek, öyle sahilde nargile içmek Fatih'te dönerci açmak yok!
- Kafana göre vatandaşlık veremezsin
- Esad ile anlaşarak bu sorunu çözerim, diyen Hüseyin Baş, bir programda ise nasıl çözeceğini açıkladı:
'Suriye'de uygun ortam sağlanır sağlanmaz sığınmacıların mutlaka ülkelerine gönderilecek' diyor.
Ya gitmek istemeyenler?
'Kurulacak sığınmacı kamplarında yaşayacaklar'.
Süleyman Soylu deyince
Süleyman Soylu deyince aklıma şu poz verme açıklaması geliyor. Bir vatandaşımız, kendisiyle fotoğraf çektirmek istemiş.
Bakan bey izin vermemiş ve nedenini, "Bu konuda biraz seçici davranıyorum" cümlesiyle açıklamıştı.
Sonra öğrendik ki! Bakan Soylu'nun 111 kilo kokain ile gündeme gelen Ali Osman Akat ile fotoğrafı çıktı.
Yaklaşık 2 milyar dolarlık vurgunun mimarı Thodex'in sahibi Fatih Faruk Özer ile fotoğrafı çıktı.
Terör örgütü El Nusra emrinde çatışmalara katılan Emrah Çelik ile fotoğrafı çıktı.
Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesinde provokasyon gerçekleştiren Murat Alp ile fotoğrafı çıktı.
Hamile kadına saldıran baklavacı kardeşlerle fotoğrafı çıktı.
Umutcan Uygun'un babası ile fotoğrafları çıktı.
Uyuşturucu-mafya, arazi-ihale gibi birçok sansasyonel olay da ismi ilk üç içinde anıldı.
Ne diyelim! Seçici olmak güzel bir şey!
- Bizim 23 Nisan’dan anladığımız / 23.04.2025
- Türkiye’ye ‘Escobar sistemi’ kurmuşlar / 21.04.2025
- ‘Erdoğan Amca adım Danya Ebu Muhsin’ / 20.04.2025
- 2 bin değil 2 bin 600 yıldır yapılanamayanı yaptılar? / 19.04.2025
- Gazze’den tehciri, ‘hicret’ olarak kabul ettirmeye çalışıyorlar / 18.04.2025
- Sahada yaşananlar Erdoğan’ı teyit etmiyor / 17.04.2025
- Erdoğan’ın ‘fakir fukara garip gureba’ çıkışı / 16.04.2025
- O zaman nedir bu Milli Ekonomi Modeli? / 15.04.2025
- O, benim bitmeyen rüyamdı -2- / 14.04.2025