Ahududunun yüzde 97'si Bursa'dan
Geçen yıl Türkiye'nin ahududu üretiminin yüzde 97'sinin gerçekleştirildiği Bursa'da özellikle son dönemde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesinin girişimleriyle daha verimli cinslere yönelen çiftçilerin, Temmuz ortasında başlayan hasat mesaisi sürüyor.
14.08.2022 15:33:00





Üzümsü meyveler grubunda yer alan ve en çok pasta endüstrisinde kullanılan ahududu, meyve suyu sektöründe de tercih ediliyor. Geçen yıl Türkiye'nin ahududu üretiminin yüzde 97'sinin gerçekleştirildiği Bursa'da özellikle son dönemde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesinin girişimleriyle daha verimli cinslere yönelen çiftçilerin, Temmuz ortasında başlayan hasat mesaisi sürüyor. Çiftçilerin verimli ve dayanıklı 'polka' cinsine yönelmesiyle üretim alanı son 5 yılda 4 bin 900 dekardan 7 bin 247 dekara yükseldi. Geçen sene 5 bin tona yaklaşan rekoltenin ise bu yıl 6 bin 900 tona çıkması bekleniyor. Kestel Kozluören Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hüseyin Özer ise 32 yıldır Uludağ'ın yamaçlarında meyve üretimi yaptıklarını belirterek, şunları söyledi: "Hem ihracata uygun hem de çeşit olarak kaliteli bir ürün. Bu çeşidin dönümünden 1.5-2 ton ürün alınabiliyor. Pazar payı daha geniş, daha dayanıklı. 3 yıldır güzel gelir elde ediyoruz. Yani dönümünden 85 bin lira gibi bir rakam. Biz projeyi başlattıktan sonra köye geri dönüşler de başladı." AA
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.