logo
14 MART 2025

19 gündür aranan minik Narin'in cansız bedeni bulundu

Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni, 19 gün sonra köye yaklaşık 3 kilometre mesafedeki gölet yanında bir çuval içinde bulundu

08.09.2024 10:11:00 / Güncelleme: 08.09.2024 13:30:06
Haber Merkezi
19 gündür aranan minik Narin'in cansız bedeni bulundu
19 gündür aranan minik Narin'in cansız bedeni bulundu
Diyarbakır Merkez Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos tarihinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni 19 gün sonra bulundu. 
 
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Narin'in cansız bedenine ulaşıldığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, "Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni, jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu. Narin kızımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Başımız sağ olsun" ifadelerini kullandı. 
 
Narin'in cansız bedenini bulan ekipler, olay yerinde incelemelerini tamamladıktan sonra detaylı otopsi için cenazeyi Diyarbakır Adli Tıp Kurumuna kaldırdı. Daha önce defalarca aramaların yapıldığı gölet kenarında çuval içinde ölü olarak bulunan Narin'in dün gece bölgeye atıldığı üzerinde duruluyor.
'Sorumlu ya da sorumlular adalet önünde hesap verecek'
 
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır'da kaybolan ve bugün cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın ölümüne ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmanın çok yönlü ve titizlikle sürdürüldüğünü bildirdi.
 
Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:
 
"Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan Narin Güran evladımızdan gelen acı haber hepimizi derinden üzdü. Narin kızımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayın ilk anından itibaren başlatılan soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir. Narin kızımızın ölümünden sorumlu olan ya da olanlar, adalet önünde hesap verecektir."
'Çuvalın üzeri dallarla ve taşlarla kapatıldı' 
 
 
Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın kıyafetleriyle dere kenarında çuval içinde üzeri taşla gizlenmiş vaziyette 08.45 sıralarında ölü bulunduğunu söyledi.
 
Vali Zorluoğlu, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya ve İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım ile Valilikte düzenlenen basın toplantısında, merkez Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde ailesiyle ikamet eden Narin Güran'ın 21 Ağustos'tan bu yana kayıp olarak arandığını hatırlattı.
 
"Kayıp haberinin alınmasından itibaren İl Jandarma Komutanlığımızın koordinasyonunda başta jandarma, AFAD ve emniyet uzman personelimiz olmak üzere çok sayıda kamu görevlisi marifetiyle ve büyük bir gayretle arama faaliyetlerine bugüne kadar titizlikle devam edilmiştir." diyen Zorluoğlu, diğer taraftan da konunun adli boyutuyla ilgili çalışmaların Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda yürütüldüğünü ifade etti.
 
'Uzman jandarma, JAK ve JÖH ekiplerimizce kayıp kızımızın cenazesine ulaşılmıştır'
 
Bugün İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde bir jandarma arama kurtarma timinin iki su altı kurtarma timi, iki jandarma özel harekat timi, iki komando timi, bir iz takip köpeği, iki kadavra köpeği, bir arama kurtarma köpeği, bir dron ve iki yer altı görüntüleme cihazıyla mahallenin yakınından geçen Eğertutmaz Deresi'nde arama yaptığını anlatan Zorluoğlu, şunları kaydetti:
 
"Kayıp çocuk Narin Güran, en son görüldüğünde üzerinde bulunan kıyafetleriyle birlikte dere kenarında çuval içerisinde üzeri taşla gizlenmiş vaziyette sabah saat 08.45 sıralarında maalesef ölü olarak bulunmuştur. İlk bulgulara göre kayıp Narin Güran'ın öldürüldükten sonra bir çuvalın içerisine konulup dere kenarına getirildiği, çuvalla birlikte derenin kenarında suyun içerisine yerleştirildiği, üzerinin ağaç dalları ve taşlarla şüphe uyandırmayacak şekilde ve doğal bir görüntü verilerek kapatıldığı anlaşılmıştır. Daha önce aranılan tüm bölgelerin yeniden aranması çalışmamız kapsamında Eğertutmaz Deresi'nin bu bölgesi yeniden aranmış ve uzman jandarma, JAK ve JÖH ekiplerimizce kayıp kızımızın cenazesine ulaşılmıştır. 
Kızımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Başımız sağ olsun."
 
Vali Zorluoğlu, gazetecilerin soruları üzerine konuyla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının gizlilik kararının bulunduğunu anımsatarak, bu nedenle soru almayacaklarını belirtti.
 
Zorluoğlu, gelişmelerle ilgili ayrıca ihtiyaç duyuldukça basın ve kamuoyunun bilgilendirileceğini sözlerine ekledi.

CHP Genel Başkanı Özel'den açıklama
 
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Diyarbakır'da kaybolan ve bugün cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın ölümüne ilişkin kamuoyunun hızlı ve doğru bilgilendirilmesini istedi.
Özel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:
 
"Diyarbakır'da 21 Ağustos'tan bu yana aranan 8 yaşındaki kızımız Narin Güran'ın cansız bedenine ulaşıldığını sabah saatlerinde çok büyük bir üzüntüyle öğrendim. Olayın tüm yönleriyle açığa çıkarılması ve kamuoyunun bu süreçte hızlı ve doğru bilgilendirilmesini temenni ediyorum. Günlerdir canlarını dişlerine takarak kendi kızlarını arar gibi bölgede faaliyet yürüten tüm güvenlik güçlerine ve sivil ekiplere yürekten teşekkür ediyorum."

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Sürecin takipçisi olacağız
 
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da, 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümünden sorumlu olanların en ağır cezayı alması için sürecin takipçisi olacaklarını bildirdi.
 
Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:
 
"Diyarbakır Bağlar'da kaybolan Narin Güran evladımızdan gelen acı haber hepimizi derinden üzdü. Narin yavrumuza Allah'tan rahmet diliyorum. Olayın ilk anından itibaren titizlikle yürütülen soruşturma sonucunda, sorumluların adalet önünde en ağır cezayı almaları için sürecin takipçisi olacağız."
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
AB misilleme yapmıştı
Trump yüzde 200 gümrük vergisi ile 'gördüm' dedi
ABD’deki Yahudiler Trump Tower'ı işgal etti
'Özgür bir Filistin için savaşmayı asla bırakmayacağız'
Tur penaltılarla kaçtı
Fenerbahçe turu hak etti
İsrail, Batı Şeria'da pek çok noktaya baskın düzenledi
Çocukları gozaltına alıp darbetti
ABD'de kaçak göçmenler "Blackwater"a mı bırakılacak?
Kurucusu, Trump hükümetine teklif sundu
İsrail basınından 'ateşkes' iddiası
"Witkoff yeni bir teklif sundu"
Ukrayna lideri Zelenskiy
"Putin ateşkesi reddetmeye hazırlanıyor"
Atatürk’ün hazırlattığı hutbeler
Allah’ın ve Peygamberin, hayat verecek emirleri
Ateşkese şartlı evet
Putin: Tekliflere katılıyoruz ancak...
Zam teklifi komisyondan geçti
Bayram ikramiyesi 4 bin lira
İsrail Şam'a saldırdı
Hava saldırısı düzenledi
BİSAM şubat verilerini paylaştı
Türkiye'de yoksulluk derinleşiyor
Rusya, Kursk bölgesindeki en büyük kenti geri aldı
Putin bölgeyi ziyaret etmişti
İmamoğlu, Kastamonu'dan seslendi
'Bu bir demokrasi devrimidir'
Ülkemizin nüfus yapısı değişti
Türkiye nüfusu hızla yaşlanıyor
AB misilleme yapmıştı
Trump yüzde 200 gümrük vergisi ile 'gördüm' dedi
ABD’deki Yahudiler Trump Tower'ı işgal etti
'Özgür bir Filistin için savaşmayı asla bırakmayacağız'
Tur penaltılarla kaçtı
Fenerbahçe turu hak etti
İsrail, Batı Şeria'da pek çok noktaya baskın düzenledi
Çocukları gozaltına alıp darbetti
ABD'de kaçak göçmenler "Blackwater"a mı bırakılacak?
Kurucusu, Trump hükümetine teklif sundu
İsrail basınından 'ateşkes' iddiası
"Witkoff yeni bir teklif sundu"
Ukrayna lideri Zelenskiy
"Putin ateşkesi reddetmeye hazırlanıyor"
Atatürk’ün hazırlattığı hutbeler
Allah’ın ve Peygamberin, hayat verecek emirleri
Ateşkese şartlı evet
Putin: Tekliflere katılıyoruz ancak...
Zam teklifi komisyondan geçti
Bayram ikramiyesi 4 bin lira
İsrail Şam'a saldırdı
Hava saldırısı düzenledi
BİSAM şubat verilerini paylaştı
Türkiye'de yoksulluk derinleşiyor
Rusya, Kursk bölgesindeki en büyük kenti geri aldı
Putin bölgeyi ziyaret etmişti
İmamoğlu, Kastamonu'dan seslendi
'Bu bir demokrasi devrimidir'
Ülkemizin nüfus yapısı değişti
Türkiye nüfusu hızla yaşlanıyor
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.