logo
11 NİSAN 2025

15 Temmuz’un Atatürk’ü Haydar Baş’tır

Partisinin Çorum il kongresindeki konuşmasında FETÖ terör örgütünün darbe girişimiyle ilgili açıklamalarda bulunan BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, "Kurtuluş Savaşı'nın Atatürk'ü Gazi Musfafa Kemal'dir, 15 Temmuz gecesinin Atatürk'ü de merhum Prof. Dr. Haydar Baş'tır" dedi

17.10.2021 14:30:00
15 Temmuz’un Atatürk’ü Haydar Baş’tır
15 Temmuz’un Atatürk’ü Haydar Baş’tır

Bağımsız Türkiye Partisi'nin (BTP) büyük kongre hazırlıkları kapsamında ilk kongreleri geniş katılımlı bir şekilde gerçekleştiriliyor. Bu bağlamda 17 Ekim'de BTP'nin Çorum ve Ankara il kongreleri yapıldı. Her iki kongreye de BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, kurmay kadrosuyla birlikte katıldı. Çorum il kongresinde kurmay kadrosunun konuşmalarından sonra son konuşmayı BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş yaptı. Konuşmasında 15 Temmuz 2016 geçekleştirilen hain darbe girişimine değinen BTP lideri Baş, "Prof. Dr. Haydar Baş'ın 25 yıllık büyük mücadelesi olmasa darbeciler hedeflerine ulaşabilirlerdi" ifadelerini kullandı. BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, şunları söyledi: "Ülkemizin başına bir FETÖ belası geldi. 15 Temmuz 2016'da bir darbe girişiminde bulundular. Biz yıllarca kime gitsek; 'Yahu Hoca efendinin bir bildiği vardır. Dünyaya Müslümanlığı anlatıyor, gençleri okutuyor. Türkçe Olimpiyatları yapıyor' diye bize Fetullah Gülen'i savundular. Kime gitsek bunu duyduk. Ama 15 Temmuz 2016 akşamı bir anda bütün ülke bu adama düşman oldu. Niye? Çünkü bu adam bir terörist, vatan haini. Peki bu kadar muhabbet duyulan bir adam bir anda silinip atılır mı? Bu şekilde baktığınız zaman bu mantığa aykırıdır. Bu mantığın altında ne vardı? Bu mantığın altında 25 yıldan fazla bu adamla mücadele eden Haydar Hoca'nın bu adam hakkında anlattıkları vardı. Benim babam, medya kuruluşlarının üstüne gelmesini göze alarak, siyasi faaliyetlerinin engellenmesini göze alarak, ticari faaliyetlerinin durdurulmasını, ailesine baskı yapılmasını göze alarak bu adamlarla savaştı. 25 yıldan fazla savaştı."

15 Temmuz'un Atatürk'ü Haydar Baş'tır

Milletimizin Prof. Dr. Haydar Baş'a borçlu olduğuna dikkatleri çeken BTP lideri Baş, "Herkesin Fetullah hocaefendi diye kapısına gitmeye çalıştığı dönemde Prof. Dr. Haydar Baş, 'Bu adam misyonerdir, bu adam ajandır, bu adam vatan hainidir ve teröristtir' dedi. Yani bu millet Haydar Baş Hocaya çok şey borçlu. Eğer bunları yıllarca haykırıp anlatmasa, bu milleti ayıktırmasaydı, o 15 Temmuz günü muhtemelen halkın bir bölümü kandırılmış olarak FETÖ'nün yanında olacak ve milletimizi birbirine kırdıracaklardı. Milletimiz bunun üstesinden geldi. Hangi bilinçle? Haydar Baş hoca bilinciyle. Yani demem o ki; Kurtuluş Savaşı'nın Atatürk'ü Gazi Musfafa Kemal'dir, 15 Temmuz gecesinin Atatürk'ü de merhum Prof. Dr. Haydar Baş'tır. Yani FETÖ böyle büyük bir belaydı, Haydar Baş Hoca da bize böylesine büyük bir armağandı. Yıllarca bu millete hizmet etmeye çalıştı" şeklinde konuştu.

Parlamenter sistemden yanayız

Prof. Dr. Haydar Baş'ın ömrü hayatında ailesine bile zaman ayırmadan durmak bilmez bir şekilde milletimizi kurtarmak için insan üstü bir gayretle çalıştığına dikkat çeken BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, "Niye bu kadar çalışma? Bu milletin kurtarılmaya mı ihtiyacı var?" diye bir soru sorarak, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Evet arkadaşlar bu ülkenin aciliyetle kurtarılmaya ihtiyacı var. Niye? Çünkü bu ülkenin gençliği her gün bu ülkeyi terk ediyor. Terk edemeyenler de terk etme hayali kuruyor. Çorum'da bir anket yapalım, bu kentteki gençlerin dahi yüzde 90'ı 'fırsatını bulursam bu ülkeden gitmek isterim' der. Ülke bu durumda. Bu ülkenin maalesef bir geleceği yok. Ülkemizde işsizlik, açlık ve fakirlik almış başını gidiyor. İktidarın gündemi başkanlık sistemi. Muhalefetin mevzusu güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönüş. Muhalefetten görüştüğümüz isimlere 'güçlendirilmiş parlamenter sistem nedir' diye sordum. Maalesef bunun bir cevabı yok. Yani bir taraf diyor ki; başkanlık sistemi, öteki taraf ise parlamenter sistem diyor. Elbette ki parlamenter sistemin arkasındayız. Hatta biz başkanlık sisteminin protesto etmek için 2018 seçimlerine Bağımsız Türkiye Partisi olarak katılmadık. Yani siyasilerin derdi bu iken halkımızın derdi ise açlık ve sefalet" şeklinde konuştu.


 

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
İspanya'nın Çin hamlesi ABD'yi gerdi
Sanchez Pekin'de Çin lideriyle görüştü
Çin, hava, deniz ve uzayda ABD'yi geride bıraktı
ABD'li general itiraf etti
Ürünler toplatıldı, Şenpiliç özür diledi
Şenpiliç ürününde ölümcül bakteri
Panama ABD üslerine 'hayır' dedi
Pentagon Şefi Hegseth teklif etmişti
Rümeysa'nın başörtüsüne çirkin saldırı
Başörtüsü zorla çıkarılmış...
Başkentte okullar tatil edildi
Nisan ayında kar sürprizi
Eski (!) Türkiye'de 'DEAŞ' yoktu
105 DEAŞ terör örgütüne mensup şüpheli yakalandı
Gram altın 4 bin liraya yaklaştı
Altında yeni rekor
İmamoğlu hakim karşısında
Akın Gürlek ve ailesine tehdit iddiası
Trump, Colombia Üniversitesine savaş açtı!
Üniversite federal denetime alınacak
İstanbul'da sağanak ve fırtına etkili oldu
Çatılar uçtu, ağaçlar devrildi
Serbest bırakıldılar
Yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartı
Atatürk’ün hazırlattığı hutbeler
Nifak ve haset
Okullar tatil
Ankara'da kar ve fırtına beklentisi
Tutuklama talebi
Murat Ağırel ve Timur Soykan adliyede
İspanya'nın Çin hamlesi ABD'yi gerdi
Sanchez Pekin'de Çin lideriyle görüştü
Çin, hava, deniz ve uzayda ABD'yi geride bıraktı
ABD'li general itiraf etti
Ürünler toplatıldı, Şenpiliç özür diledi
Şenpiliç ürününde ölümcül bakteri
Panama ABD üslerine 'hayır' dedi
Pentagon Şefi Hegseth teklif etmişti
Rümeysa'nın başörtüsüne çirkin saldırı
Başörtüsü zorla çıkarılmış...
Başkentte okullar tatil edildi
Nisan ayında kar sürprizi
Eski (!) Türkiye'de 'DEAŞ' yoktu
105 DEAŞ terör örgütüne mensup şüpheli yakalandı
Gram altın 4 bin liraya yaklaştı
Altında yeni rekor
İmamoğlu hakim karşısında
Akın Gürlek ve ailesine tehdit iddiası
Trump, Colombia Üniversitesine savaş açtı!
Üniversite federal denetime alınacak
İstanbul'da sağanak ve fırtına etkili oldu
Çatılar uçtu, ağaçlar devrildi
Serbest bırakıldılar
Yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartı
Atatürk’ün hazırlattığı hutbeler
Nifak ve haset
Okullar tatil
Ankara'da kar ve fırtına beklentisi
Tutuklama talebi
Murat Ağırel ve Timur Soykan adliyede
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.