Yüz defa, yüz bin defa yüzlerine tükürülesi dünya devletlerinin gözleri önünde İsrail'in Filistinlilere uyguladığı soykırım dördüncü ayına girdi.
Yüz kere, yüz bin kere yüzlerine tükürülesi İslam âleminin gözleri önünde, birçoğunun da lojistik destekleri sayesinde İsrail, en vahşi, en dehşetengiz bir biçimde, Filistinlilere uyguladığı soykırımına devam ediyor.
Soykırımda yüz gün geride kaldı, dile kolay yüz gün…
Gecesi belli değil, gündüzü belli değil, akşamı-sabahı karmakarışık, uyku yok, uyuyacak güvenli bir yer yok, analar çocuklarının üzerine gerecekleri kol ve kanatlardan mahrum…
Yüz günden beri insanlık tarihinin en vahşi, en dehşet katliamlarına imza atan, Gazze'de taş üstünde taş bırakmayan katil İsrail'e, 57 İslam ülkesinin hiç birinden en ufak bir kaşlarını çatma, en hafif bir surat asma belirtileri sadır olmadı.
Yüz günden beri, asla yüzleri kızarmadan soykırımcı İsrail ile ticari ilişkilerini sürdürüyorlar, en hayati lojistik desteklerine devam ediyorlar.
Lafa gelince, lafazanlığa gelince Filistinlilerin yanındalar, fiiliyata ve icraata gelince soykırımcı İsrail'in hizmetindeler.
Katliamlarına yüz gündür aralıksız devam eden, katlettiği sadece çocukların sayısı on bini çoktan aşmış olan malum katliam şebekesi ile yaptığınız ticaretiniz batsın inşallah, gidip-gelen gemileriniz dev dalgalara garkolsun inşallah.
Dört aydan beri, 57 İslam ülkesinin hiç birinden işe yarar, dişe dokunur bir adım gelmezken, Güney Afrika Cumhuriyeti, katil İsrail'i Uluslararası Adalet Divanına şikâyet etti.
Lahey Adalet Divanında yargılama başladı, mahkeme heyeti tarafından resmen soykırım yapmakla suçlanan İsrail, suçlamaları reddediyor ve elçilikleri bulunan ülkelerden, elçileri vasıtasıyla kendilerine destek istiyor.
Bu davanın neticesi ne olur, nasıl biter, akan kanı durdurur mu bilemeyiz ama, İslam ülkelerini yöneten yetkililerin yüzlerinin kızarmasına vesile olur diye tahmin ediyoruz.
Yönettikleri ülkelerin Müslüman halklarını oyalamak için; 'ah Filistin vah Filistin, ah Gazze vah Kudüs' diye dört aydan beri nutuk atıyorlar ama, katil İsrail'i Güney Afrika Cumhuriyeti dava ediyor, mahkemede yargılanmasını sağlıyor.
İslam âlemine bu utanç, bu kapkara leke ve bu yüz kızartısı, kıyamet sabahına kadar yeter de artar bile.
Güney Afrika Cumhuriyeti'nin, soykırımcı İsrail'i Uluslararası Adalet Divanına şikâyet etmesinden ötürü, yüzü kızaracak, 'asıl biz yapmalıydık' diye hayıflanacak bir İslam ülkesi, koca coğrafyada bir yönetici tanıyor musunuz?
- Mevcut manzara seni üzmüyorsa… / 11.04.2025
- Yorgun / 08.04.2025
- Yaratıcının kolu olan kullar… / 28.03.2025
- Reçeteyi cebinde taşıyarak şifa bekleyen bir kitle / 25.03.2025
- Ahlakî ilkeler manzumesi bir sure… / 16.03.2025
- O gün gelmeden evvel… / 13.03.2025
- Doğum yıl dönümünde Kur’an ile dirilmek… / 12.03.2025
- Oruca tutunabilseydik… / 11.03.2025
- Oruç tutsaydı bizi… / 10.03.2025