Etli karışık dolma MALZEMELER 500 gr kıyma1 kg dolmalık biber 5 adet domates1.5 kahve fincanı pirinç1 çorba kaşığı margarin 2 baş soğan1 çorba kaşığı ayçiçek yağıYarım demet maydanoz Yeterince tuz, karabiberHAZIRLANIŞIBiberlerin üst taraflarını kesin. Domateslerin içlerini kaşıkla boşaltıp, çıkardığınız etli kısımları kıymaya karıştırın. Çentilmiş iki baş soğanı, yıkanmış pirinci, kıyılmış maydanozu, tuzu, biberi de kıymaya ekleyin. Yarım fincan su ve bir çorba kaşığı ayçiçek yağı ilavesiyle kıymayı yoğurun. Su ve ayçiçek yağı dolmanın daha yumuşak ve gevşek olmasını sağlayacaktır. Biberleri ve domatesleri doldurun, margarini ve yarım bardak suyu katarak, pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.