Patlıcan Fırın
MALZEMELER 300 gr kıyma2 adet soğan2 adet domates6 adet patlıcan1/2 paket margarin3 adet sivri biber1/2 demet maydanoz1 kahve kaşığı karabiberdereotu2 kahve kaşığı tuz
HAZIRLANIŞIPatlıcanları uç kısımlarından başlanarak ocakta közleyin, soyup ince ince kıyın. Yağladığınız küçük bir tepsiye dizin. İnce doğradığınız soğan, biber ve kıymayı yağda kavurun, soyup doğradığınız domatesler, tuz ve karabiberle kanştırın. Ateşten çektiğinizde ince kıydığınız maydanoz ve dereotunu ilave edin. Önceden tepsiye dizdiğiniz patlıcanların üzerine hazırladığınız harcı yayıp, fırına verin, hafif ateşte birkaç dakika daha pişirdikten sonra servis yapın.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.