Sağlıklı bir diyet ve sigara içilmeyen bir hayat tarzı seçimi ile kanserlerin yüzde 60-70 oranında önlenebileceğini belirten Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semih Ötleş, hayat tarzının kanser riski üzerinde önemli bir etken olduğunu söyledi
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Prof. Dr. Ötleş, "Bilim adamları kanser riskinin büyük bir yüzdesinin hayat tarzı seçimleri ile alakalı olduğunu belirlemişlerdir. Amerikan Kanser Araştırma Enstitüsü'nün kanseri önlemek için yayınladığı bir raporda, tüm kanserlerin yüzde 30-40'ının direkt olarak gıdalar ve yediklerimize, yaptığımız egzersizlere, kilo artışına bağlı olduğuna dikkat çekilmiştir." dedi.
Birçok kanser türünün direkt olarak hayat tarzı (diyet, sigara içme gibi) ilgili olduğunu açıklayan Prof. Dr. Ötleş, "Bugün vitaminlerin, minerallerin, yağların, diyet lifinin ve fitokimyasalların kanser riskini kontrol etmedeki rollerinin anlaşılmaya başlanması, her birimizi kanser riskini azaltmak için ufak değişiklikler yapmaya yöneltmektedir. Araştırmacılar, meyve ve sebze ile dolu olan bir diyetle birlikte egzersiz ve kilo artışının kontrolü ile kanser riskinin yüzde 30-40 oranında azaltılabileceğini belirtmektedirler.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Prof. Dr. Ötleş, "Bilim adamları kanser riskinin büyük bir yüzdesinin hayat tarzı seçimleri ile alakalı olduğunu belirlemişlerdir. Amerikan Kanser Araştırma Enstitüsü'nün kanseri önlemek için yayınladığı bir raporda, tüm kanserlerin yüzde 30-40'ının direkt olarak gıdalar ve yediklerimize, yaptığımız egzersizlere, kilo artışına bağlı olduğuna dikkat çekilmiştir." dedi.
Birçok kanser türünün direkt olarak hayat tarzı (diyet, sigara içme gibi) ilgili olduğunu açıklayan Prof. Dr. Ötleş, "Bugün vitaminlerin, minerallerin, yağların, diyet lifinin ve fitokimyasalların kanser riskini kontrol etmedeki rollerinin anlaşılmaya başlanması, her birimizi kanser riskini azaltmak için ufak değişiklikler yapmaya yöneltmektedir. Araştırmacılar, meyve ve sebze ile dolu olan bir diyetle birlikte egzersiz ve kilo artışının kontrolü ile kanser riskinin yüzde 30-40 oranında azaltılabileceğini belirtmektedirler.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.