Türkiye'de, "erişte" adı altında tamamı evlerde yapılıp tüketilen ürün olan ve sanayi tipi üretime 1922 yılında İzmir'de kurulan fabrikayla geçen makarna sektörü, 79 yıllık süreçte dünyanın en büyük kapasitelerinden biri haline geldi. 1950'lere kadar küçük işletmeler ve düşük kapasitelerde yapılan üretim, 1960'larda yüksek kapasiteli, büyük işletmelere dönüştü ve toplam kurulu kapasite 1960-1970 yılları arasında yaklaşık 3 kat artış gösterdi. Türkiye, 2000 yılı itibariyle yaklaşık 900 bin tonluk kurulu kapasite ile dünyanın en büyük makarna üreticisi ülkelerden birisi haline gelmesine karşın, son yıllarda iç ve dış talep de görülen dalgalanmalar sonucu sektör inişli çıkışlı bir seyir izliyor.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.