Telefonla dolandırılanların haddi hesabı yok!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kendilerini polis, asker ve yargı mensubu olarak tanıtanlar tarafından telefonla dolandırılan vatandaşların yaşadığı mağduriyeti, soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı





Gürer, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde son yıllarda artış gösteren telefonla dolandırıcılık olaylarına dikkat çekti.
Emniyet güçlerinin vatandaşları bu gibi olumsuzluklara karşı SMS yoluyla uyarıp bilgilendirdiğini anımsatan Gürer, ancak cezaların caydırıcı olmaması nedeniyle dolandırıcılık vakalarının önüne geçilemediğini vurguladı. Gürer, soru önergesinde, "Son 5 yıl içinde ülke genelinde telefon dolandırıcılığına uğrayan kişi sayısı kaçtır? Ve bu kişilerin uğradığı maddi kaybın toplamı ne kadardır? Dolandırılan kişilerin paralarının ne kadarı geri alınarak bu kişilere iade edilmiştir? Dolandırıcılar, vatandaşlarımızın özel bilgilerine nasıl ulaşmaktadır? Cezaların caydırıcı olması ve vatandaşımızın mağduriyetinin önlenmesi adına hangi çalışmalar yapılmaktadır? Kaç kişi bu suçtan yakalanmış, hâlâ kaç kişi tutukludur?" şeklindeki sorularına yanıt verilmesini istedi. Gürer'in soru önergesine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yanıt verdi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun soru önergesine verdiği yanıtta, sorulan sorularda isteniler rakamların olmadığına dikkat çeken Niğde Milletvekili Gürer, telefonla dolandırıcılık vakalarının baş gösterdiği tarihten itibaren, yapılan tüm uyarılara rağmen hemen her gün bir veya birkaç mağdur vatandaşın ortaya çıktığını belirterek, "Buradan da anlaşılıyor ki, telefonla dolandırıcılık olayları için alınan önemler ne yazık ki yeterli değildir" dedi.
Gürer, "Yanıtta sorularımızla ilgili bilgi verilmemektedir. Öyle anlaşılıyor ki, dolandırılan vatandaşlarımızın ve dolandırıcılığa konu olan miktarın haddi hesabı yok" diye konuştu.
YENİ MESAJ / ANKARA