Kuş gribi hastalığı nedeniyle listelerinden tavuk ve tavuklu yemekleri çıkaran hazır yemek firmaları, yavaş yavaş mönülerine tavuk koymaya başladı. Kuş gribi hastalığı nedeniyle ölümlerin yaşandığı ilk haftalarda, müşterilerin yaklaşık yüzde 90'ının tavuk yemekten vazgeçtiğini belirten firma yetkilileri, şu anda bu oranın önemli oranda gerilediğini belirttiler.Bir yetkili, yılda yaklaşık 1 milyon 400 bin kilogram tavuk, 6 milyon adet de yumurta tüketen şirketin, müşterilerin istekleri doğrultusunda, 16 Ocak 2006 tarihinden beri mönüsünden tavuk ve tavuk yemeklerini kaldırdığını hatırlattı. Mönülerin tamamen müşterilerin arzularına göre oluşturulduğuna işaret eden yetkili, "Müşterilerimiz yemek listelerinden tavuğun kalkmasını istedi, biz de bu doğrultuda kaldırmak zorunda kaldık'' dedi.