Özel İbni Sina Tıp Merkezi Dahiliye Uzmanı Dr. Alper Ata, bulaşıcı hastalık riskinin ve gıda zehirlenmelerinin arttığı sıcak yaz aylarında güvenli tüketim için, ambalajlarda sunulan, ısıl işlemden geçirilmiş sütlerin tercih edilmesi gerektiğini söyledi. Sütün sağlık için ihmal edilmemesi gereken, tüketirken de büyük özen isteyen en hassas gıda maddeleri arasında yer aldığını ifade eden Dr. Alper Ata, "Ancak sağlık için içilen süt, açıkta tüketiciye ulaştırıldığında bir hastalık tehdidi haline gelebiliyor. Gerekli önlemler alınmadığı takdirde, süt patojen mikroorganizmaları vücuda taşıyabilir. Ve süt yoluyla bulaşan brusella, tifo, paratifo, sarılık, tüberküloz ve şarbon hastalıkları oluşabilir" dedi.