Sigara yasağının hayata geçtiği 19 Mayıs'tan bu yana ortalama 2 bin ton daha az sigara içildi.
Sigara ve Sağlık Ulusal Komitesi (SSUK) Başkanı Prof. Dr. Elif Dağlı, kapalı alanlarda sigara içilmesini yasaklayan kanun çıktığı tarihten bu yana, Türkiye'de ortalama 2 bin ton daha az sigara içildiğini bildirdi. Prof. Dr. Dağlı, İstanbul Tabip Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen "Havamızı Kim Kirletmek İstiyor?" konulu toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin sigara yasağında son dönemece girdiğini belirterek, 4207 sayılı kanun gereği olarak 19 Mayıs 2008'den itibaren sigara içilmesi yasaklanan kapalı alanlara, 19 Temmuz 2009 tarihi itibariyle tüm restoran, kahvehane ve barların da dahil olacağını hatırlattı. Dağlı, sigara tüketiminin giderek azaldığı Türkiye'de, sigara endüstrisinin benzer kanunların çıktığı her ülkede oynadığı oyunları sergilemeye başladığını savunarak, "Turizm ve ikram endüstrisine kazançlarının düşeceği yanlış bilgilerini ulaştıran, medya temsilcilerine sigara içmeyi bir özgürlük ve hoşgörü kavramı gibi sunan bu çok merkezli ve organize girişimler, yirmiyi aşkın yıldır bir çok ülkede sigara firmaları tarafından sahnelenmiştir. Oysa kapalı alanlarda sigara içme yasağı, sigara içmeyeni korumayı, sigara içenin azaltmasını ve sağlığını korumasını sağlar" dedi. Kanun çıkan ülkelerde kalp krizlerinin yüzde 60 azaldığının görüldüğüne dikkati çeken Dağlı, otel, restoran, bar çalışanlarının daha az hastalandığının saptandığını ifade etti.
Sigara ve Sağlık Ulusal Komitesi (SSUK) Başkanı Prof. Dr. Elif Dağlı, kapalı alanlarda sigara içilmesini yasaklayan kanun çıktığı tarihten bu yana, Türkiye'de ortalama 2 bin ton daha az sigara içildiğini bildirdi. Prof. Dr. Dağlı, İstanbul Tabip Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen "Havamızı Kim Kirletmek İstiyor?" konulu toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin sigara yasağında son dönemece girdiğini belirterek, 4207 sayılı kanun gereği olarak 19 Mayıs 2008'den itibaren sigara içilmesi yasaklanan kapalı alanlara, 19 Temmuz 2009 tarihi itibariyle tüm restoran, kahvehane ve barların da dahil olacağını hatırlattı. Dağlı, sigara tüketiminin giderek azaldığı Türkiye'de, sigara endüstrisinin benzer kanunların çıktığı her ülkede oynadığı oyunları sergilemeye başladığını savunarak, "Turizm ve ikram endüstrisine kazançlarının düşeceği yanlış bilgilerini ulaştıran, medya temsilcilerine sigara içmeyi bir özgürlük ve hoşgörü kavramı gibi sunan bu çok merkezli ve organize girişimler, yirmiyi aşkın yıldır bir çok ülkede sigara firmaları tarafından sahnelenmiştir. Oysa kapalı alanlarda sigara içme yasağı, sigara içmeyeni korumayı, sigara içenin azaltmasını ve sağlığını korumasını sağlar" dedi. Kanun çıkan ülkelerde kalp krizlerinin yüzde 60 azaldığının görüldüğüne dikkati çeken Dağlı, otel, restoran, bar çalışanlarının daha az hastalandığının saptandığını ifade etti.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.