Sarımsakta verim düştü
Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde üretilen, tadı ve aromasıyla ün yapan Taşköprü sarımsağının hasadına başlandı
09.07.2017 00:00:00
Geçen yıl 20 bin dekar alanda 24 bin ton sarımsak üretilen ilçede bu yıl rekolte beklentisi ise 25 bin dekar alanda 30 bin ton civarında.
Sarımsak üreticisi Bayram Kurtuluş, Taşköprü sarımsağının kendine has lezzeti olduğuna işaret ederek, "Allah her memlekete bir güzellik vermiş, bizim memleketimize de sarımsağı vermiş. Zahmeti çok. Tek tek dikiliyor, tek tek sökülüyor. Her işlem tek tek yapılıyor. Verimde biraz düşüş var. Geçen seneki verim bu yıl yok. Hasadımız 10 gün içinde bitecek" dedi. Kurtuluş, devletten mazot ve gübrede destek beklediklerini sözlerine ekledi.
Hüseyin Özsoy ise bu yıl sarımsakta verim kaybı olduğunu vurguladı. Taşköprü sarımsağının 10 ay raf süresi olduğuna işaret eden Özsoy, bu durumun diğer sarımsaklarda olmadığını kaydetti. AA
Sarımsak üreticisi Bayram Kurtuluş, Taşköprü sarımsağının kendine has lezzeti olduğuna işaret ederek, "Allah her memlekete bir güzellik vermiş, bizim memleketimize de sarımsağı vermiş. Zahmeti çok. Tek tek dikiliyor, tek tek sökülüyor. Her işlem tek tek yapılıyor. Verimde biraz düşüş var. Geçen seneki verim bu yıl yok. Hasadımız 10 gün içinde bitecek" dedi. Kurtuluş, devletten mazot ve gübrede destek beklediklerini sözlerine ekledi.
Hüseyin Özsoy ise bu yıl sarımsakta verim kaybı olduğunu vurguladı. Taşköprü sarımsağının 10 ay raf süresi olduğuna işaret eden Özsoy, bu durumun diğer sarımsaklarda olmadığını kaydetti. AA