İrmik Tatlısı
Malzemeler: 3 yumurta / 1 su bardağı yoğurt / 1 su bardağı svıyağ / 1 su bardağı şeker / 2 su bardağı irmik / 2 su bardağı un
Şerbeti: 1 kilo şeker/ yarım limon suyu / yarım litre su / şeker
Hazırlanması: Yumurtayı çırpın sırasıyla yoğurt, yağ, şeker, un, irmik içine konarak tekrar çırpın. Kabartma tozunu atın ve geniş tepsiye yayın ve bunu 170 derece ısılı fırında 50 dakika pişirin. Fırından çıkınca hafif soğutulmuş tatlımızın üzerine şerbeti dökün.
Malzemeler: 3 yumurta / 1 su bardağı yoğurt / 1 su bardağı svıyağ / 1 su bardağı şeker / 2 su bardağı irmik / 2 su bardağı un
Şerbeti: 1 kilo şeker/ yarım limon suyu / yarım litre su / şeker
Hazırlanması: Yumurtayı çırpın sırasıyla yoğurt, yağ, şeker, un, irmik içine konarak tekrar çırpın. Kabartma tozunu atın ve geniş tepsiye yayın ve bunu 170 derece ısılı fırında 50 dakika pişirin. Fırından çıkınca hafif soğutulmuş tatlımızın üzerine şerbeti dökün.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.