ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Amerikan askerlerinin Guantanamo Üssü'nde Kur'an-Kerim'e alçakça hakaret ettiğini sonunda kabul etti
*Hakaret stratejisiPentagon, 11 Eylül olaylarından sonra Afganistan'tan palas pandıras getirilen Müslümanlar için işkence merkezine çevrilen Küba'daki Guantanamo Bay üssünde Amerikalı askerlerin ve görevlilerin Kutsal Kitabımız Kur'an-ı Kerim'e namertçe ve hayasızca saldırdığını ilk kez doğruladı. Pentagon'un Irak'taki Ebu Garip Cezaevi'ndeki işkence olaylarında olduğu gibi bu tarz 'aşağılık' eylemleri, sırf Müslümanları küçük düşürmek için planladığı belirtiliyor.
*Çirkin saldırıConi'lerin bu hain eylemini ilk kez 2 hafta önce Amerikan Newsweek dergisi duyurmuştu. Haber ABD yönetimi tarafından yalanlanmış, Newsweek de haberini geri çekmişti. 11 Eylül'den sonra 'dünyanın bir numaralı işkence merkezine dönüştürülen' Müslümanların kaldığı Guantanamo'da muhafızların Kur'an-ı Kerim'e idrar sıçrattığı, Kitabı tekmelediği, üstüne bastığı ve suyla ıslattığı belirlendi.
Guantanamo üssünün bağlı olduğu Amerikan Güney Komutanlığı tarafından yapılan soruşturmada, Müslüman mahkumların kaldığı Guantanamo'da muhafızların Kuran-ı Kerim'e idrar sıçrattığının, kitabı tekmelediğinin, üstüne bastığının ve suyla ıslattığının belirlendiği kaydedildi.Guantanamo Komutanı Tuğgeneral Jay Hood'un başkanlığında yapılan soruşturmada, ilk kez üsteki Amerikalı personel tarafından Kuran-ı Kerim'e hakaret edildiğine ilişkin 5 olayın ortaya çıkarıldığı bildirildi.Soruşturma raporuna göre, Ağustos 2003'te meydana gelen olayda da, bir tutuklu kutsal kitabın içine İngilizce bir hakaret yazıldığı şikayetinde bulundu. Raporda ayrıca, Amerikalı bir muhafızın tuvaletini yaparken, rüzgar nedeniyle Kuran-ı Kerim ve tutuklaya idrar sıçradığı ileri sürüldü.Pentagon'un kutsal kitaba hakaret edildiğine ilişkin iddiaları araştırması için görevlendirdiği Hood, geçen ay soruşturmasını tamamlamıştı.İlk kez Amerikan Newsweek dergisinde yer alan Kuran-ı Kerim'e hakaret haberinden sonra Afganistan'da başlayan protesto gösterilerinde 16 kişi ölmüş, gösteriler daha sonra başta Pakistan olmak üzere çok sayıda Müslüman ülkeye yayılmıştı.Newsweek, daha sonra yeterli kanıt olmadan yayımladığını belirttiği haberini geri çekmişti.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.