logo
07 NİSAN 2025

MR çekilirken küçük kızın parmakları ve kolu yandı

Kadıköy'de özel bir hastanede kendisine MR çekimi yapılan 7 yaşındaki küçük kızın parmakları ve kolu MR çekimi sırasında yandı. Küçük Elif'in baş parmağı ve işaret parmağı arasında kalan bölgenin kemiğe kadar yandığı ve yapılan ameliyat ile bölgeye doku nakli yapıldığı öğrenildi. Ailenin olayı mahkemeye taşıması ile, olaydan sorumlu 4 kişi hakkında 'taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma' suçundan 1 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı

30.05.2022 12:13:00
MR çekilirken küçük kızın parmakları ve kolu yandı
MR çekilirken küçük kızın parmakları ve kolu yandı
Olay, Kadıköy'de özel bir hastanede 2021 yılında yaşandı. İddiaya göre bankacı Elçin ve Burak Küçüksorgulu çifti, 7 yaşındaki kızları Elif'i, ayağındaki aşil tendonu gerginliği nedeniyle Kadıköy'de Kızıltoprak'taki özel bir hastaneye götürdü. Doktorların yaptığı muayene ile küçük Elif'e MR çekilmesine karar verildi. Elçin Küçüksorgulu, 11 Haziran 2021 tarihinde MR çekilmesi için kızı Elif'i hastaneye getirdi. MR çekiminin yapıldığı odaya alınan küçük Elif'e anestezi uygulandı. İddiaya göre MR odasında yaklaşık 45 dakika kalması beklenen Elif, iki saat kadar odadan çıkmayınca anne Elçin Küçüksorgulu panik yaşadı. İddiaya göre anneye, kızının sağlık durumuyla ilgili hiç kimse tarafından bilgi verilmedi. MR çekiminden çıkartılan küçük Elif'i odaya aldıklarında eli ve kolunun sargılı olduğu görüldü. Anne Elçin Küçüksorgulu, doktorun pansuman için sargıyı açtığında kızının sağ baş parmak ve orta parmakları ile kolunun ağır bir şekilde yaralandığını gördü.

Aile şikayetçi olarak olayı mahkemeye taşıdı. Ailenin avukatının dava dilekçesinde yer alan ifadelere göre, Elif'in anestezi uygulandığı sırada uykudayken MR cihazında meydana gelen çekim sırasında yanarak yaralandığı belirtildi. Savcılık tarafından, olaydan sorumlu 4 kişi hakkında 'taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma' suçundan 1 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldığı öğrenildi. Ayrıca avukatın dava dilekçesine göre, savcılık dosyasındaki raporda hastanedeki MR cihazının sürekli arızalandığı, davalı hastane ile 3 şirketin kusurlu hizmeti ve haksız fiilleri nedeniyle küçük Elif'in baş parmağı ve işaret parmağı arasında kalan bölgenin kemiğe kadar yandığı yapılan ameliyat ile bölgeye doku nakli yapıldığı ve tel takıldığı ifade edildi.

Aile, 1 milyon 500 bin liralık tazminat davası da açtı. Şimdiye dek 2 ameliyat geçiren küçük Elif ise bir ameliyat daha geçirecek. Davanın celsesi 22 Eylül 2022'de görülecek.

'Kızımın sağ başparmağında tendonları yanmış durumda'

Elif'in annesi Elçin Küçüksorgulu, 'Olay 11 Haziran 2021 tarihinde meydana geldi. Kızımın ayağında aşil tendon gerginliğinden dolayı bir MR çekimi yapılması gerekiyordu. Kızıltoprak Florence Nightingale hastanesine gittik, kendisine MR çekimi yapılacağını iletildi. Anestezili bir MR çekimi oldu. Yaklaşık en fazla kırk dakika kadar sürecek olan işlem iki saati buldu. Ben hastanede abimle beraber bekledim kendisini. Hiçbir şekilde bize haber verilmedi. Birkaç defa kapıya gittik. Kızımın durumu hakkında bilgi almak istedik. Bize hiçbir şekilde kızımın durumu hakkında bilgi verilmedi. Ardından iki saat geçtikten sonra bizi odaya aldılar. Sadece baş parmağında, orta parmağında ve kolunda bir takım yanıkların meydana geldiğini söylediler. Onu bile göstermeyeceklerdi. Ağabeyim ve benim isteğimle beraber açtırdık, parmaklarına ve koluna baktık. Üçüncü ve ikinci derecede yanıkların oluştuğunu öğrendik. Bizlere hastane hiçbir şekilde açıklama yapmadı. Ardından hastaneye, abimin eşi ve eşim geldiler. Bizleri odaya çıkardılar. Ben dört saat oyunca odada bekledik ve hiçbir şekilde ne bir hemşire bizimle ilgilendi, ne bir doktor açıklama yaptı. Sadece hastanenin başhekimi neredeyse iki saat geçtikten sonra geldi. 'Geçmiş olsun bir olay yaşamışsınız' dedi ve çekip gitti. Hastane yönetimi bize hiçbir şekilde açıklama yapmadı. Ve bu durum bizi oldukça yıprattı. Kızımın şu an başparmağında, sağ başparmağında tendonları yanmış durumda. İki tane ameliyat geçirdi ve önümüzde bizi bekleyen bir ameliyat var. Bunun manevi süreci de bizi çok etkilemiş durumda. Kızım çok zorlu bir süreç atlatmakta' dedi.

'Kendisinin psikolojisi çok kötü bir şekilde bozuldu'

Elçin Küçüksorgulu, 'Kızım ikinci ameliyatını gerçekleştirdi. Nisan ayında oldu. Tedavimiz devam etmekte. Aralıklarla kontrolümüz devam ediyor. Kendisinin psikolojisi çok kötü bir şekilde bozuldu. Biz ailece, bütün aile yanındayız. Ayrıca pedagog yardımı da almakta. Bizim istediğimiz tek şey, hastanenin ve yönetimin bunlara bize bir cevap vermesi, bir açıklama yapması. Olayın biz hala neden kaynaklandığını bilmiyorduk ve bize bir açıklama yapmadılar. Gerçekten de sorumluların ceza almasını canı gönülden istiyoruz. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Şu an mahkemeye verildi. Eylül ayında bir davamız var. Soruşturmalarımız devam etmekte. Avukatımız tarafından yürütülüyor. Zaten ilgili kişilere de şu an dava açıldı' dedi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
'3. bir yola ihtiyaç var'
Hüseyin Baş'tan çarpıcı açıklamalar
İcra dosyası sayısı patladı
Keçiler ve oğlaklar da haczedildi
CHP'nin olağanüstü kurultayı sonrası
BTP lideri Özgür Özel'i kutladı
Biri hamile iki kişi öldürüldü
Şişli'de silahlı saldırı
Hamas’tan İsrail’e roket yağmuru
‘Demir Kubbe’ çaresiz kaldı
Ara tatil sona erdi
İlk ders zili çaldı
İşte Özgür Özel'in yeni ekibi.
PM ve YDK üyeleri belli oldu
'Orta Doğu'da susturulması gereken çok şey oluyor'
Trump: 7 Ekim İran yüzünden oldu
ABD'den İsrail'e hava savunma desteği
İran hazırlığı mı yapılıyor?
İBB soruşturmasında yeni gelişme
Kaan Ketenci de tutuklandı
BUDO deniz otobüsünde yangın çıktı
BUDO'da yaşanan can pazarı kamerada
Kadıköy'de Talisca şov
Galatasaray ile puan farkı 3'e indi
Fidan'dan Özel'e 'cunta' tepkisi
'Artık haddini bil'
Bir cunta çıkışı daha!
'Cunta başkanı Erdoğan'a sesleniyorum...'
Türkiye genelinde hava soğuyacak
Nisanda kışa geri döndük
'3. bir yola ihtiyaç var'
Hüseyin Baş'tan çarpıcı açıklamalar
İcra dosyası sayısı patladı
Keçiler ve oğlaklar da haczedildi
CHP'nin olağanüstü kurultayı sonrası
BTP lideri Özgür Özel'i kutladı
Biri hamile iki kişi öldürüldü
Şişli'de silahlı saldırı
Hamas’tan İsrail’e roket yağmuru
‘Demir Kubbe’ çaresiz kaldı
Ara tatil sona erdi
İlk ders zili çaldı
İşte Özgür Özel'in yeni ekibi.
PM ve YDK üyeleri belli oldu
'Orta Doğu'da susturulması gereken çok şey oluyor'
Trump: 7 Ekim İran yüzünden oldu
ABD'den İsrail'e hava savunma desteği
İran hazırlığı mı yapılıyor?
İBB soruşturmasında yeni gelişme
Kaan Ketenci de tutuklandı
BUDO deniz otobüsünde yangın çıktı
BUDO'da yaşanan can pazarı kamerada
Kadıköy'de Talisca şov
Galatasaray ile puan farkı 3'e indi
Fidan'dan Özel'e 'cunta' tepkisi
'Artık haddini bil'
Bir cunta çıkışı daha!
'Cunta başkanı Erdoğan'a sesleniyorum...'
Türkiye genelinde hava soğuyacak
Nisanda kışa geri döndük
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.