GAP'da ağırlıklı ürün olan pamuğa karşı mısır ekimi hızla yaygınlaşıyor. Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, GAP'ın merkezi konumundaki Şanlıurfa'da 1995 yılından bu yana sulu tarım yapıldığını söylediler. GAP'ın peyder pey devreye girmesiyle sulu tarım yapılan alanlarının 250 bin hektara ulaştığını belirten yetkilileri, "GAP master planında yüzde 25 olması gereken pamuk ekimi yüzde 85dolayındadır. Pamuk ekiminin aşağıya çekilmesi için ilk yıllardan bu yana sürekli çalışmalar yapılmaktadır. Pamuğa alternatif ürünler arasında arpa, buğday, mercimek gelmektedir. Bunun yanı sıra ikinci ürün mısır, ayçiçek, soya gibi ürünleri de devreye sokmalıyız. Bu amaçla her yıl çiftçilerimizle deneme faaliyetleri sürdürüyoruz. Bu yıl da birçok çiftçimizle 30'ar dekarlık alanda ikinci ürün mısır ekimi deniyoruz. Her yıl yapılan bu çalışmalarla bölgemizde mısır ekimi hızla yaygınlaşıyor. Son 3 yılda bölgede mısıra olan ilgi sürekli artıyor. Ekiplerimiz, mısır ekilen alanları belirleme çalışması yapıyorlar. Bölgede ürün deseninin çeşitlendirmeye yönelik çalışmalarımız artarak devam edecektir" dedi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.