logo
07 NİSAN 2025

Mi’rac Kandilimiz mübarek olsun

10.03.2021 00:00:00
'Mi’rac Kandilimiz mübarek olsun' seslendirme dosyası:

Eziyetlerin, boykotların devam ettiği, mü'minlerin davalarından döndürülmeye çalışıldığı bir dönemde Allah Resûlü'ne eşsiz bir ikramdır Mi'rac mucizesi?

Mi'rac, peygamberliğin 12. yılında gerçekleşmiştir.

Bu büyük mucize, Taif'te taşlandığında 'İlahi gazaba uğramayayım da çektiğim mihnetlere ve belalara aldırmam" diye dua buyuran Allah Resûlü'ne, Ebu Tâlib ve Hz. Hatice gibi iki büyük desteği kaybetmesinin ardından sunulan müjdedir esasen.

Peygamberimiz bir gece Mescid-i Haram'dan alınarak Mescid-i Aksa'ya kadar götürülüp, oradan göklere çıkarılmış, İlahi ayetler kendine gösterildikten sonra alındığı yere yatağının sıcaklığının soğumadığı bir müddet içerisinde tekrar geri getirilmiştir.

Hz. Cebrail gelmişler, mübarek kalplerini açmışlar, zemzem ile yıkayarak içini hikmet ve iman nuru ile doldurmuşlardır.

Cebrail, Burak'ı hazır bulundurmaktadır. Burak, Allah Elçisi'ni görünce şaha kalkar. Hz. Cebrail, "Kendine gel ey Burak! Yemin olsun ki, haşir sabahına kadar Muhammed Mustafa kadar şerefli bir insan senin sırtına ne binmiştir, ne binecektir" der.

Burak'ın sırtında yol alan Allah Resûlü, mü'minlerin ilk kıblegâhı olan Mescid-i Aksa'da misafir edilir. Fahr-i Kâinatı bu aziz mekânda, Allah'ın halili Hz. İbrahim, İsa Ruhullah, Musa Kelimullah ve insanlığın atası Adem Safiyullah gibi birçok peygamber karşılamıştır.

Kutlu Elçi burada imam olarak peygamberlere namaz kıldırmıştır.

Mescid-i Aksa'dan sonra yolculukta Burak bırakılır ve mânevî bir vasıta ile seyre devam edilir.

Peygamberimiz; Hz. Cebrail ile yedi kat göğü geçmiş, bu esnada birinci kat semada Hz. Âdem, ikinci kat semada Hz. İsa ve Yahya, üçüncü kat semada Hz. İdris, beşinci kat semada Hz. Harun, altıncı kat semada Hz. Musa ve yedinci kat semada Hz. İbrahim ile mülakat etmiştir.

Allah Resûlü öyle bir fezaya çıkarıldı ki, orada kaderleri yazan kalemlerin cızırtıları duyuluyordu.

Ve nihayet Sidre-i Münteha sahası açıldı. Allah'tan başkasınca bilinmeyen makamlar O'na gösterildi. Bu son noktadan öteye hiçbir varlık geçemez.

Cebrail, "Bu Sidre-i Münteha'dır" der. Yolculuk artık Refref ile devam edecektir.

Refref, muhabbetullahtır. Madde planında 'yeşil perde'ye teşbih olunur.

Dost dostuna vâsıl olurken, yalnızdır artık. Zat, sıfat ve esma tecellilerine muhataptır?

Necm sûresinde dostun dostuna yakınlığı 'iki yay kadar yahut daha yakın oldu' şeklinde buyrulur.

Hz. Peygamber'e yolculuk esnasında güzellikler, cemal ve hikmet tecellileri gösterildi; cennet nimetlerine, cehenneme ve azaplara şahit oldu ancak ayet-i kerimede buyrulduğu gibi "Gözü ne şaştı, ne de haddi aştı." (Necm, 17).

Seyri Hakk'a idi ve her şeyi ile Hakk'a yönelmişti.

Allah Resûlü bu büyük mucizeden ümmetine hediyeler ile döndü:   

- Bakara sûresinin son ayetleri.

- Beş vakit namaz.

- Muhammed ümmetinden Allah'a hiçbir şeyi ortak koşmayanların bağışlanacağı müjdesi.

Bazı çevrelerce kutsal gün ve gecelerin varlığı bilinçli bir şekilde tartışma konusu yapılsa da, Allah Resûlü'nün uyanık bir halde iken, bedenen ve ruhen gerçekleştirdiği bu ziyaret, O'nun en büyük mucizelerindendir ve Kur'an ayetleri ile sabittir.

Siz oryantalist ve diyalogcu mantığa aldırış etmeden, İslam âleminin mânâ dünyasında yerini almış kutsal günleri ve geceleri dünya ve ahiret kurtuluşunuza vesile edininiz.

Bol bol tevbe istiğfar etmek, salât ü selam getirmek, namaz kılmak, kendimize, milletimize ve devletimize dua etmek geceyi ihya etmemizi sağlayacak ibadetler olacaktır.

Kandilimiz mübarek olsun.

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
 
Prof. Dr. Haydar Baş / diğer yazıları
İcra dosyası sayısı patladı
Keçiler ve oğlaklar da haczedildi
CHP'nin olağanüstü kurultayı sonrası
BTP lideri Özgür Özel'i kutladı
Biri hamile iki kişi öldürüldü
Şişli'de silahlı saldırı
Hamas’tan İsrail’e roket yağmuru
‘Demir Kubbe’ çaresiz kaldı
Ara tatil sona erdi
İlk ders zili çaldı
İşte Özgür Özel'in yeni ekibi.
PM ve YDK üyeleri belli oldu
'Orta Doğu'da susturulması gereken çok şey oluyor'
Trump: 7 Ekim İran yüzünden oldu
ABD'den İsrail'e hava savunma desteği
İran hazırlığı mı yapılıyor?
İBB soruşturmasında yeni gelişme
Kaan Ketenci de tutuklandı
BUDO deniz otobüsünde yangın çıktı
BUDO'da yaşanan can pazarı kamerada
Kadıköy'de Talisca şov
Galatasaray ile puan farkı 3'e indi
Fidan'dan Özel'e 'cunta' tepkisi
'Artık haddini bil'
Bir cunta çıkışı daha!
'Cunta başkanı Erdoğan'a sesleniyorum...'
Türkiye genelinde hava soğuyacak
Nisanda kışa geri döndük
Yeniden seçildi
Geçerli tüm oyları aldı
İcra dosyası sayısı patladı
Keçiler ve oğlaklar da haczedildi
CHP'nin olağanüstü kurultayı sonrası
BTP lideri Özgür Özel'i kutladı
Biri hamile iki kişi öldürüldü
Şişli'de silahlı saldırı
Hamas’tan İsrail’e roket yağmuru
‘Demir Kubbe’ çaresiz kaldı
Ara tatil sona erdi
İlk ders zili çaldı
İşte Özgür Özel'in yeni ekibi.
PM ve YDK üyeleri belli oldu
'Orta Doğu'da susturulması gereken çok şey oluyor'
Trump: 7 Ekim İran yüzünden oldu
ABD'den İsrail'e hava savunma desteği
İran hazırlığı mı yapılıyor?
İBB soruşturmasında yeni gelişme
Kaan Ketenci de tutuklandı
BUDO deniz otobüsünde yangın çıktı
BUDO'da yaşanan can pazarı kamerada
Kadıköy'de Talisca şov
Galatasaray ile puan farkı 3'e indi
Fidan'dan Özel'e 'cunta' tepkisi
'Artık haddini bil'
Bir cunta çıkışı daha!
'Cunta başkanı Erdoğan'a sesleniyorum...'
Türkiye genelinde hava soğuyacak
Nisanda kışa geri döndük
Yeniden seçildi
Geçerli tüm oyları aldı
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.