Lezzetli ve kıtır bisküviler nasıl üretiliyor?
Bisküvi, çay saatlerinin vazgeçilmezi, pratik ve lezzetli bir atıştırmalıktır. Peki severek tükettiğiniz bizküvilerin nasıl üretildiklerini hiç merak ettiniz mi?
02.07.2024 18:55:00
Yenal Arman
Yenal Arman
![Lezzetli ve kıtır bisküviler nasıl üretiliyor?](resimler/haberler/22/lezzetli-ve-kitir-biskuviler-nasil-uretiliyor-H1533091-11.webp)
![](temalar/resimler/bos.gif)
![Lezzetli ve kıtır bisküviler nasıl üretiliyor?](resimler/haberler/22/lezzetli-ve-kitir-biskuviler-nasil-uretiliyor-H1533091-12.webp)
![](temalar/resimler/bos.gif)
![](temalar/resimler/bos.gif)
Bisküvi, çay saatlerinin vazgeçilmezi, pratik ve lezzetli bir atıştırmalıktır. Peki severek tükettiğiniz bizküvilerin nasıl üretildiklerini hiç merak ettiniz mi?
Bisküvi üretiminde temel malzemelerin yanı sıra türlü yardımcılar, çeşniler ve katkı maddeleri de kullanılır. Bisküvinin hamuru için tereyağı, süt, pudra şekeri, yumurta ve vanilya gibi malzemeler karıştırıcıda yoğrulur. Un da eklenerek homojen bir hamur elde edilir.
Hamur, silindirler aracılığıyla şekil verilmek üzere yayılır. Bu aşamada hamurun kabarması için kabartıcılar eklenir ve 45 dakika dinlendirilir.
Özel fırınlarda 3 kademeli olarak pişirme işlemi uygulanır. İlk safhada hamurun kabarması sağlanır. Daha sonra nem oranı düşürülür ve hamur bisküvi şekline getirilir. Değişik bisküvi türlerine göre pişirme süresi 3 ile 15 dakika arasında değişir.
Fırından çıkan bisküviler, bez bantlar üstünde soğutulur ve istiflenir.
Bisküviler, ısıya ve neme dayanıklı ambalajlarda, el değmeden ambalajlanır ve marketlere ulaştırılır.
Bisküvi üretiminde temel malzemelerin yanı sıra türlü yardımcılar, çeşniler ve katkı maddeleri de kullanılır. Bisküvinin hamuru için tereyağı, süt, pudra şekeri, yumurta ve vanilya gibi malzemeler karıştırıcıda yoğrulur. Un da eklenerek homojen bir hamur elde edilir.
Hamur, silindirler aracılığıyla şekil verilmek üzere yayılır. Bu aşamada hamurun kabarması için kabartıcılar eklenir ve 45 dakika dinlendirilir.
Özel fırınlarda 3 kademeli olarak pişirme işlemi uygulanır. İlk safhada hamurun kabarması sağlanır. Daha sonra nem oranı düşürülür ve hamur bisküvi şekline getirilir. Değişik bisküvi türlerine göre pişirme süresi 3 ile 15 dakika arasında değişir.
Fırından çıkan bisküviler, bez bantlar üstünde soğutulur ve istiflenir.
Bisküviler, ısıya ve neme dayanıklı ambalajlarda, el değmeden ambalajlanır ve marketlere ulaştırılır.