Türkiye'de yılda yaklaşık 2 milyar kutu içecek tüketiliyor. Ancak çok az insan kutulardaki tehlikenin farkında. Sene başında faaliyete başlayan ve gıda mühendisleri, veterinerler, hukukçular, sağlıkçılar ile tüketici derneklerini bir araya getiren Hijyen Konseyi, önemli bir uyarıda bulundu. Konsey Sözcüsü Mehmet İmrek, "Birçok depodaki fare ve böcekler, yiyecek bulmak için teneke kutu içeceklerinin ağızla temas eden üst bölgesinde gezinip pisliğini bırakabiliyor. Bazı büfe, kafeterya ve lokantalarda ise, kutulu içecekler kaldırım kenarlarında gün boyu tutuluyor. Bu da mikroplara davetiye çıkarıyor. ABD'de bir kadın, teneke kutu üzerinde bulunan fare idrarı kalıntısından dolayı öldü. Ülkemizde birçok kişi, bu yüzden rahatsızlanıyor. Pipet de çözüm değil" dedi. HABER MERKEZİ