logo
10 EKİM 2024

Kürecik Radar Üssü İsrail’e mi çalışıyor?

Malatya Kürecik’te kurulu bulunan radar üssü İsrail’e istihbarat desteği sağlıyor mu sağlamıyor mu? İran’dan İsrail’e atılan füzelerin Kürecik Radar Üssü sayesinde önceden haber alınarak imha edildiği iddia ediliyor.

09.10.2024 10:52:00 / Bülent TAPICI
Gazze’den sonra Lübnan’a da saldıran İsrail’e İran füzelerle cevap verdi. İran’dan İsrail’e 1 Ekim’de yaklaşık 200 füze atıldı.
 
Ancak İran’dan İsrail’e yapılan füze atışlarında etkinin düşük seviyede olması Malatya Kürecik’te kurulu olan Radar üssünü gündeme getirdi.
 
Kürecik Radar Üssü’nün iran’dan İsrail’e atılan füzeleri daha İsrail hava sahasına girmeden tespit ederek İsrail’e haber verdiği iddia ediliyor.
 
Malatya’nın Akçadağ ilçesi yakınında Çat tepede 2012 yılında kurulan Kürecik Radar Üssü, NATO ülkelerine olası balistik füze saldırılarına karşı erken uyarı hizmeti sağlıyor.
 
İran’dan Doğu Akdeniz’e kadar olan geniş bir bölgede uçan her cismin dost ya da düşman olup olmadığını ayırıyor. Bu cisimleri saniye saniye takip edip kara ve hava unsurlarını uyarıyor.
 
Erken ihbar ve tespit radarları ile elde edilen istihbaratın ABD aracılığı ile İsrail’e aktarıldığı, İran’ın son füze saldırısının da İsrail tarafından Kürecik sayesinde önceden öğrenildiği savunuluyor.
 
Kürecik’in komuta ve kontrolü, NATO’nun Almanya’da bulunan Ramstein Üssü’nden yürütülüyor.
 
Kürecik Radar Üssü’nün İsrail’in Demir Kubbe olarak adlandırılan hava savunma sisteminin önemli bir parçası olduğu iddia ediliyor.
 
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.